Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τον στηρίζουν μέχρι τέλους: 156 «όχι» – Απορρίφθηκε η πρόταση αποπομπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Με 156 «όχι» και 143 «ναι» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως αναμενόμενο, άλλωστε όλα τα μελη της ΚΟ της ΝΔ συνδέονται μεταξύ τους και εξαρτάται η οικονομική τους επιβίωση ή και ο πλουτισμός τους όπως είδαμε με τα σκάνδαλα Μαραβέγια, Πάτση κ.λ.π. από την επιβίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ζήτημα αν θα είναι το ένα τρίτο στην επόμενη Βουλή από αυτούς τους 156 βουλευτές καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν προβλέπεται η ΝΔ ιδανικά να εκλέξει πάνω από 100 βουλευτές, ένας μεγάλος αριθμός αφορά νεοεκλεγέντες του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

Η συζήτηση επί της δυσπιστίας διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό, μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου