Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Μετεωρολόγοι σε «κόντρα» για τον Φεβρουάριο: «Έρχονται χιόνια και στα πεδινά» – «Είναι νωρίς ακόμα, μην πιστεύετε κανέναν»

 Όλα τα ‘χαμε, οι κόντρες ανάμεσα σε μετεωρολόγους για το πόσο και τι… είδους κρύο θα κάνει στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, μάς έλειπαν, με το ψύχος να είναι «κλειδωμένο» και τις όποιες διαφωνίες να αφορούν στην πιθανότητα χιονοπτώσεων.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, για παράδειγμα, τονίζει πως ο Φεβρουάριος αναμένεται να μπει με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά. Ουσιαστικά, όπως λέει, έρχεται μια νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα υπάρχει κρύο με τον καιρό να κάνει ένα διάλειμμα Τετάρτη (1/2) και Πέμπτη (2/2) με ήπιες θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι από την Παρασκευή (3/2) έρχεται μια νέα και έντονη ψυχρή εισβολή πιο κρύου αέρα, η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα, όπου και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, όσον αφορά στον καιρό.

Από την άλλη, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς, μέσω Twitter αναφέρθηκε στον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας, μην παραλείποντας να αφήσει τις αιχμές του για τις προβλέπεις των υπόλοιπων μετεωρολόγων, λέγοντας «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

«“Απ’ την Κική κι απ’ την Κοκό…” Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα… “κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς. Μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», τουίταρε, χαρακτηριστικά, ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου