Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η Χεζμπολάχ ενισχύει την παρουσία στα σύνορα με το Ισραήλ.

 Η λιβανέζικη τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ αύξησε δραματικά την παρουσία της στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yediot Aharanot τη Δευτέρα.
Τον περασμένο χρόνο, η Χεζμπολάχ φέρεται να έχει κατασκευάσει τουλάχιστον 20 νέες θέσεις παρατήρησης και φρουράς δίπλα στα ισραηλινά σύνορα, παρά τους όρους του Ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο απαγορεύει στην τρομοκρατική ομάδα να λειτουργεί κοντά στον φράχτη των συνόρων του Ισραήλ.

Η αύξηση της δραστηριότητας της Χεζμπολάχ στα σύνορα συμπίπτει με ένα σχέδιο των IDF για την κατασκευή ενός οχυρωμένου φράχτη στα σύνορα που εκτείνεται στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Οι νέοι σταθμοί παρατήρησης τρομοκρατών έχουν κατασκευαστεί παράλληλα με τον οχυρωμένο φράχτη, ο οποίος είναι ακόμη υπό κατασκευή.

Ο Ori Eliyahu, κάτοικος του Moshav Shtula κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, είπε ότι δεν ανησυχεί για τους νέους πύργους της Χεζμπολάχ.

«Πριν από λίγες μέρες, είδαμε ένα μεγάλο φορτηγό να ξεφορτώνει το πάνω μέρος της σκοπιάς».

«Τα φυλάκια δεν με αφορούν, γιατί ξέρω ότι η Χεζμπολάχ αποτρέπεται από το Ισραήλ. Δημιουργούν τις σκοπιές ως μια άθλια απάντηση στο έργο που επιτελεί το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων».

Το περασμένο καλοκαίρι , ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ότι η Χεζμπολάχ επιχειρούσε κατά μήκος των συνόρων υπό το πρόσχημα της οργάνωσης «Green Without Borders» για τη συλλογή πληροφοριών.

Η τρομοκρατική επιχείρηση sub rosa περιελάμβανε την κατασκευή ενός νέου παρατηρητηρίου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου