Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.


Κυβερνητικά ανοίγματα στον Πάπα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Στα τέλη του 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωνε στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τα εξής:

«… Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας…. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης…»!

Από εκεί και μετά ο κ. Ιερώνυμος γλύκανε πολύ τον άρτο του και νέρωσε το κρασί του, παίζοντας περίεργα παιχνίδια με την Εξουσία!

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε, την “ερωτική” σχέση που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; 

Όταν συζητούσαν με ατζέντα ζητήματα περί της ουδετεροθρησκείας και της εκκλησιαστικής περιουσίας; Και του καταθέταμε την οργισμένη μας άποψη:

«Δεν θέλουμε επ΄ ουδενί λόγω να πιστέψουμε, ότι η Εκκλησία διαπραγματευόμενη την εκκλησιαστική περιουσία, έναντι ανταλλαγμάτων για την ακίνητη περιουσία της θα θυσιάσει την πνευματική ταυτότητα των Ελλήνων!»!

Όταν συζητούσαν με ατζέντα ζητήματα διαχωρισμού του Κράτους και της Εκκλησίας και εμείς του διατυπώναμε την άποψή μας:

«Αυτή η απόφαση θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στην ελληνική Κοινωνία και το Έθνος μας!»!

Άτυπος Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Ιερώνυμος;

Αλλά και επί της σημερινής κυβερνήσεως ο κ. Ιερώνυμος δεν ενήργησε ως Ποιμενάρχης των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά ως κομματάρχης συγκεκριμένου ακροατηρίου!

Αυτός ο Αρχιεπίσκοπος πήρε ευθεία θέση υπέρ της κατάργησης της αργίας των 3 Ιεραρχών, και προβλημάτισε εντονότερα το επιχείρημα που χρησιμοποίησε, ότι δηλαδή η αργία είναι για τους…τεμπέληδες!

Αυτός ο Αρχιεπίσκοπος συναίνεσε στο κλείσιμο των Ιερών Ναών! Συναίνεσε στην απαγόρευση της συμμετοχής του Χριστεπώνυμου πληρώματος την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών,  της περιφοράς του Επιταφίου, της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Χριστού!

Έτσι δεν μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση οι αποκαλύψεις που αναδεικνύονται στο παρακάτω άρθρο του κ. Διονύση Μακρή, Δημοσιογράφου – Θεολόγου, που δημοσιεύεται στην μηνιαία εφημερίδα “Στύλος της Ορθοδοξίας” του Ιουνίου, η οποία βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, με τίτλο: “Aχ αυτά τα … ΕΣΠΑ και τα εκατομμύριά τους…”:

«Ρέει αδιάκοπα η κάνουλα ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όχι μόνο!

Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ ρέει μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα τελευταία χρόνια για την ψηφιοποίηση εκκλησιαστικού υλικού! Τη μερίδα τού λέοντος ωστόσο την έχει λάβει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών! Φαίνεται ότι μετά τη συμμετοχή του στο υπουργικό Συμβούλιο επί εποχής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, εκτός από επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, λειτουργεί και ως άτυπος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, ο οποίος δραστηριοποιείται  κυρίως στα εν λόγω προγράμματα… προκειμένου να βάλει την Εκκλησία με το αζημίωτο φυσικά, ως φαίνεται στη νέα τεχνολογία.

Γιατί από το  2009 μέχρι και σήμερα με διαφορετικές στη σύνθεση κυβερνήσεις, όλων σχεδόν των πολιτικών αποχρώσεων, δεν έπαψε η κάνουλα των ΕΣΠΑ να ρέει άφθονο χρήμα προς την Αρχιεπισκοπή.

Και δεν είναι φυσικά μόνο τα ΕΣΠΑ! Κάλλιστα θα υποστηρίζαμε πώς η Αρχιεπισκοπή… πρωτοπορεί στην προσπάθεια πάταξης της γραφειοκρατίας μέσω της ψηφιοποίησης παντός υλικού που διαθέτει. Με το ρυθμό μάλιστα πού τρέχει τα προγράμματα θα ψηφιοποιηθούν ακόμη και οι… καρέκλες, σχολίαζαν εκκλησιαστικοί κύκλοι!

“Καθολικίζει” η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη… 

Βέβαια για να μην αδικήσουμε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Ιερά Σύνοδος αλλά και αρκετές μητροπόλεις…  δεν υστερούν σέ σημαντικά ποσά. Ακολουθούν με την ίδια δυναμική και συγκεκριμένες ιερές μονές τού Άγιου Όρους και ειδικά ξεχωρίζουν αυτές που ταυτίζονται με την πολιτική τού Οικουμενικού Πατριάρχη που διαμορφώθηκε μετά το Κολυμπάρι.

Όλα αυτά ως φαίνεται πληροφορήθηκε και η Αρχιεπισκοπή των “Καθολικών” Αθηνών και κατέστη …διαμαρτυρόμενη, απαιτώντας ετσιθελικά να μη μείνει πίσω αλλά να υπεισέλθει και αυτή εις τη νέα τεχνολογία.  Αποτέλεσμα ήταν η “διαμαρτυρία” της να εισακουστεί από τη φιλική προς τον Πάπα Φραγκίσκο κυβέρνηση τού αφορισμένου πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, η οποία ενέκρινε μαζεμένα ΕΣΠΑ εκατομμυρίων ευρώ!

Παρεμπιπτόντως επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετέβη προσφάτως στο Βατικανό και ανανέωσε την πρόσκληση επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα, μέσα στο πρόγραμμα “Στα βήματα τού Αποστόλου Παύλου”!

Η επίσκεψη, όπως εγράφη σε επαρχιακές εφημερίδες της Βορείου Ελλάδος, προγραμματίζεται να γίνει το Σεπτέμβριο του 2021!

Καλή η εκμετάλλευση των ΕΣΠΑ, αλλά κατά πόσο δημιουργεί εξαρτήσεις στην Εκκλησία;

Αλλά ας δούμε συνοπτικά και άνευ περιττών σχολίων τα τελευταία προγράμματα που έπεσαν στην αντίληψή μας και ήδη βρίσκονται στο στάδιο των νόμιμων – θέλουμε να πιστεύουμε – από πάσης απόψεως διαγωνισμών…

  1. “Ψηφιακή ξενάγηση σέ μνημεία του θρησκευτικού πολιτιστικού αποθέματος του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών”!

Προϋπολογισμός: 1.581.124,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 1.275.100,00 €, ΦΠΑ: 306.024,00 €)!

Αναθέτουσα Αρχή: Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

  1. “Ψηφιοποίηση Υλικού”!

Προϋπολογισμός: 1.209.677,42 € μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% (1.500.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)!

Αναθέτουσα Αρχή: Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

      3. “Ψηφιοποίηση & Ανάπτυξη Εφαρμογών Διαχείρισης Πολιτισμικού Υλικού Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα”!

Προϋπολογισμός Έργου – εκτιμώμενη αξία σύμβασης € 7.865.576 μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% , προϋπολογισμός με ΦΠΑ: € 9.753.314,24, ΦΠΑ € 1.887.738,24 – Προϋπολογισμός αρχικού έργου: € 6.575.385,00 μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% , προϋπολογισμός μὲ ΦΠΑ: € 8.153.477,40  ΦΠΑ € 1.578.092,40 – Προϋπολογισμός δικαιώματος προαίρεσης φυσικού αντικειμένου: έως € 501.145,00 μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%

(προϋπολογισμός με ΦΠΑ: € 621.419,80 / ΦΠΑ € 120.274,80 – προϋπολογισμός δικαιώματος προαίρεσης υπηρεσιών συντήρησης: έως € 789.046,00 μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% – προϋπολογισμός μὲ ΦΠΑ: € 978.417,04, ΦΠΑ € 189.371,04!

  1. “Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους” εκτιμώμενης αξίας 558.500,00 Ευρώ!

  2. Τέλος διαγωνισμό για την ανάθεση τού έργου της “ψηφιακής ανάδειξης τού πολιτιστικού αποθέματος της Ροζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής” που έχει προκηρύξει το ίδρυμα της εν λόγω Σχολής.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού των 1.134.965,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (915.295 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο Ε.Σ.Π.Α. καθώς επίσης και με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του κρατικού προϋπολογισμού!

Στο χωριό μου συνηθίζεται να λένε, ότι όταν κάποιος εξαιρουμένου φυσικά του Θεού σε ευεργετεί συνεχώς είτε είναι άγιος – σπάνια για την εποχή μας φαινόμενο – είτε αποβλέπει και αποσκοπεί σε αμοιβαία ανταλλάγματα!

Τώρα τί είδους ανταλλάγματα είναι αυτά, μπορεί λ. χ. να σε χρηματοδοτεί για να κερδίσει τη… σιωπή σου, ή να σε χρηματοδοτεί για να ταυτισθείς με τις απόψεις και την πολιτική του, ή να σε χρηματοδοτεί για να σε υποβαθμίσει στα μάτια των ανθρώπων και κυρίως του Θεού ή να σε χρηματοδοτεί για να εξασφαλίζει την… κοινωνική ειρήνη και να εφαρμόζει άνευ εμποδίων και κριτικής – έστω και καλοπροαίρετης – την πολιτική του, ενίοτε και αντιεκκλησιαστική κ.ο.κ!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωπικά εμένα ίσως επειδή μικρός έβλεπα ελληνικό κινηματογράφο και είμαι αρκετά επηρεασμένος μου έρχεται στο νου πάντα η φράση τοῦ ηθοποιού Καλογήρου” “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”!»!

Αναμένεται Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν;

Είναι γνωστό ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του COVID19 δεν είναι το αναμενόμενο για την κυβέρνηση! Αφού ένα μεγάλο μέρος του λαού μας είναι αντίθετο στον εμβολιασμό, όποιου εμβολίου, της όποιας εταιρείας! Οι περισσότεροι των οποίων είναι υπέρ των επί δεκαετίες δοκιμασμένων εμβολίων, αλλά αντιδρούν στο συγκεκριμένο εμβολιασμό, εμβολίων των οποίων πιστοποιήθηκε η χρήση σε χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός χρόνου!

Κι εδώ έρχεται η κατ΄ αποκλειστικότητα πληροφορία εξέχουσας μορφής της Ιεραρχίας! ΄

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία (και συμφωνία) μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για έκδοση Εγκυκλίου από την Αρχιεπισκοπή, που θα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν; Και η οποία βεβαίως θα αναγνωσθεί από του βήματος του Ιερού στις Εκκλησιές μας;

Θα αναμένουμε μια ειλικρινή τοποθέτηση από την Αρχιεπισκοπή μας!!

egerssi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου