Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Αναβάθμιση HAARP: Το Παρατηρητήριο Χρηματοδοτεί το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών στο HAARP για να μελετήσει την Άνω Ατμόσφαιρα.

Η έρευνα της γεωμηχανικής αυξάνει στο πρόγραμμα Active Auroral Research υψηλής συχνότητας της Αλάσκας (HAARP) καθώς εισπράττουν κεφάλαια φορολογουμένων από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για να δημιουργήσουν ένα συνοδευτικό παρατηρητήριο για τη μελέτη των επιπτώσεων της σκόπιμης χειραγώγησης της ανώτερης ατμόσφαιρας. ⁃ Επεξεργαστής TN
Η πενταετής επιχορήγηση του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών ύψους 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων θα επιτρέψει στο Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Αλάσκας Fairbanks να ιδρύσει ένα νέο ερευνητικό παρατηρητήριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση της ανώτερης ατμόσφαιρας και του γεωχωρικού περιβάλλοντος της Γης.

Το Subauroral Geophysical Observatory for Space Physics and Radio Science θα στεγάζεται στον ιστότοπο Active Auroral Research Program υψηλής συχνότητας στην Gakona της Αλάσκας.

Το Ιονόσφαιρο Ερευνητικό Μέσο 33 στρεμμάτων της εγκατάστασης θα είναι το επίκεντρο του νέου παρατηρητηρίου.

Ένα δεύτερο έργο που χρηματοδοτείται από το NSF θα προσθέσει ένα lidar στον ιστότοπο, το οποίο θα επιτρέψει τη μελέτη άλλων περιοχών της ανώτερης ατμόσφαιρας. Ένα καπάκι στέλνει παλμούς φωτός λέιζερ για να προσδιορίσει τη σύνθεση, τη θερμοκρασία και τη δομή των περιοχών της ανώτερης ατμόσφαιρας από 90 έως 150 χιλιόμετρα.

Δεν αναμένεται νέα κατασκευή στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του NSF για τη δημιουργία του παρατηρητηρίου, το οποίο θα είναι ένας σταθμός στον οποίο οι ερευνητές μπορούν να παρακολουθούν και να λαμβάνουν δεδομένα από μέσα. Το πανεπιστήμιο ελπίζει να προσθέσει πρόσθετα μέσα με την πάροδο του χρόνου στον ερευνητικό ιστότοπο της Gakona ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πενταετής επιχορήγηση NSF θα επιτρέψει στους επιστήμονες να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος επηρεάζει τη ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα της Γης για να προκαλέσει αλλαγές στον διαστημικό καιρό. Η δουλειά τους θα συμβάλει στην κάλυψη κενών στη γνώση σχετικά με την περιοχή, η οποία είναι σημαντική επειδή οι ιονοσφαιρικές διαταραχές μπορούν να διαταράξουν τα συστήματα επικοινωνιών και να προκαλέσουν ζημιές και διακοπές ρεύματος στα δίκτυα τροφοδοσίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το NSF επέλεξε να χρηματοδοτήσει την πρότασή μας για τη δημιουργία του Υποαυρώματος Γεωφυσικού Παρατηρητηρίου στη Γκακόνα», δήλωσε ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ ΜακΚόι, ο οποίος είναι ο κύριος ερευνητής του έργου.

Η επιχορήγηση παρέχει χρηματοδότηση για επιχειρήσεις παρατηρητηρίου, οικονομική υποστήριξη για ταξίδια και χρόνο στην εγκατάσταση για τους επιστήμονες να διεξάγουν τα πειράματά τους και την εκπαίδευση και την προσέγγιση της κοινότητας. Η έρευνα στο παρατηρητήριο αναμένεται αρχικά να περιλαμβάνει τη μελέτη διαφόρων τύπων αύρας και άλλων περιστατικών στην ιονόσφαιρα, η οποία εκτείνεται από περίπου 50 μίλια έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

«Αυτή η υποστήριξη του NSF θα προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα αυξημένη πρόσβαση στα όργανα του παρατηρητηρίου και, ελπίζουμε, να αναπτύξει την επιστημονική κοινότητα», δήλωσε ο McCoy.

Η εγκατάσταση Gakona είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για τη μελέτη της ιονόσφαιρας και της μαγνητόσφαιρας λόγω της θέσης της σε σχέση με μία από τις γραμμές μαγνητικού πεδίου της Γης που φτάνει βαθιά στη μαγνητόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο που προστατεύει τον πλανήτη από μεγάλο μέρος της ενέργειας του ήλιου στο πλάσμα.

Για πάνω από 25 χρόνια, η UAF, η Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας συνεργάζονται για την ιονοσφαιρική έρευνα στον ιστότοπο του προγράμματος Active Auroral Research υψηλής συχνότητας. Καθώς η χρηματοδότηση της έρευνας και ανάπτυξης της Πολεμικής Αεροπορίας μειώθηκε, η επιστημονική κοινότητα εργάστηκε για να βρει μια λύση για τη διατήρηση αυτού του μοναδικού εθνικού ερευνητικού πόρου.

Τον Αύγουστο του 2015, η Πολεμική Αεροπορία μετέφερε τον ερευνητικό εξοπλισμό στην UAF βάσει Συμφωνίας Συνεργασίας Εκπαίδευσης. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της UAF λειτουργεί την εγκατάσταση βάσει συμφωνίας με την Πολεμική Αεροπορία.

Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας το 2013 επικεντρώθηκε στην εγκατάσταση τόσο σε μια δεκαδική μελέτη όσο και σε ένα εργαστήριο. Και οι δύο ζήτησαν αυξημένη χρήση ενεργών ιοντοσφαιρικών ερευνητικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονη τοποθέτηση ενός πλήρους συμπληρώματος διαγνωστικών οργάνων.

Η επιχορήγηση του Εθνικού Επιστημονικού Ιδρύματος συμβάλλει στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

«Οι ζώνες του υποαυρώματος και του αυτιού είναι από τις πιο συναρπαστικές και προκλητικές περιοχές για γεωχωρική έρευνα. Όσο περισσότερο τους μελετήσαμε, τόσο περισσότερο θα μας  διδάξουν για την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και για το διάστημα κοντά στη Γη », δήλωσε ο Robb Moore, διευθυντής προγράμματος στη Διεύθυνση Γεωεπιστημών του NSF.

"Ο ερευνητικός ιστότοπος της Gakona έχει ήδη αποδειχθεί πολύτιμος πόρος και αυτή η επένδυση στον πιο ισχυρό πομπό υψηλής συχνότητας στον κόσμο το καθιστά ως παραγωγό δυνητικά σημαντικών ανακαλύψεων για τα επόμενα χρόνια."

haarp.gi.alaska.edu

technocracy.news

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ  HAARP GI ALASKA EDU KAI TECHNOCRACY NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου