Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ «ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ»: «ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ»

 «Θα υποκινήσω τον Αιγύπτιο εναντίον της Αιγύπτου: Θα πολεμούν μεταξύ τους, Κάθε άνθρωπος με τον συνάδελφό του, Πόλη με πόλη και βασίλειο με βασίλειο. Ησαΐας 19: 2 


Μόλις ένα μήνα αφότου τελείωσε η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας και οι αραβικές ταραχές στο Ισραήλ, οι Ισραηλινοί Άραβες άρχισαν και πάλι  ταραχές, ζητώντας να ανατραπεί η κυβέρνησή τους. Ένας ραβίνος σημείωσε ότι αυτή είναι η εκπλήρωση μιας προφητείας από τον Ησαΐα για τις «αιγυπτιακές» μάχες:

NIZAR BANAT: ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ PA

Οι ταραχές στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα συνέχισαν να ζητούν την απομάκρυνση των ηγετών της Παλαιστινιακής Αρχής από την εξουσία τρεις ημέρες μετά την κηδεία του Νίζαρ Μπανάτ, ενός ειλικρινούς κριτικού της ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά τη σύλληψή του από τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΑ.

Την Πέμπτη, πάνω από 20 άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας της PA εισέβαλαν στο σπίτι όπου ο Μπανάτ έμενε στο Χεβρώνα. Η οικογένεια του Μπανάτ ανέφερε ότι είχαν παρακολουθήσει αβοήθητα καθώς του αφαιρέθηκε και ψεκάστηκε με πιπέρι απευθείας στα μάτια του. Ξυλοκοπήθηκε για τουλάχιστον οκτώ λεπτά πριν οι δυνάμεις ασφαλείας τον σύρουν από το σπίτι του στη Ντούρα κοντά στη Χεβρώνα. 

Δύο ώρες αργότερα, έμαθαν μέσω των ομάδων WhatsApp ότι ήταν νεκρός. 

Ο Δρ Samir Abu Zaarour, ιατροδικαστής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολούθησε την αυτοψία, δήλωσε ότι ο θάνατος ήταν «αφύσικος» και απέκλεισε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Είπε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μόνο μετά από περαιτέρω δοκιμές. Οι φωτογραφίες του σώματος που απελευθερώθηκαν από την οικογένεια φαίνεται να δείχνουν μώλωπες στο κεφάλι και τα πόδια του.

Ο κυβερνήτης της Σεχέμ (Νάμπλου) Jibreen al-Bakri δήλωσε ότι η εισαγγελία είχε εκδώσει κλήση για τον κ. Μπανάτ και ότι «κατά τη διάρκεια της σύλληψης, η υγεία του επιδεινώθηκε».

«Μεταφέρθηκε αμέσως στο κυβερνητικό νοσοκομείο της Χεβρώνας. Μετά την εξέταση από γιατρούς, κηρύχθηκε νεκρός », πρόσθεσε, χωρίς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της οικογένειας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την PA να διενεργήσει διαφανή έρευνα.

«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς της Παλαιστινιακής Αρχής στην άσκηση της ελευθερίας έκφρασης από τους Παλαιστινίους και την παρενόχληση ακτιβιστών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ned Price.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε επίσης έρευνα.

Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. [Μια] πλήρης, ανεξάρτητη και διαφανής έρευνα πρέπει να διεξαχθεί αμέσως », δήλωσε η ΕΕ.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου