Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Η ώρα των παιδιών: «Θα εμβολιαστούν πριν πάνε στο σχολείο - Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε εκπαιδευτικούς»

 Ίσως και μέσα στον Ιούλιο ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών.Η ώρα... των παιδιών. Η κυβέρνηση αφού πρόσφερε 150 ευρώ σε νέους (18 έως 25 ετών) και χώρισε την Ελλάδα στα δύο, τώρα αναμένεται να προχωρήσει και σε εμβολιασμούς παιδιών, καθώς τα νούμερα... δεν βγαίνουν. 

Οι «ειδικοί» ζητούν να εμβολιαστεί το 75-80% του πληθυσμού (λόγω μετάλλαξης Δέλτα δεν τους είναι αρκετό πλέον το 70%) και τα νούμερα δεν βγαίνουν, έτσι η κυβέρνηση αναμένεται να χαμηλώσει τα ηλικιακά όρια, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά. 

Γι' αυτόν τον λόγο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε χθες, φαίνεται να προσανατολίζεται στη σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση προς τους γονείς ότι με βάση τα δεδομένα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Εφόσον τελικά η Επιτροπή ανάψει το «πράσινο φως», η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εμβολιασμός θα αφορά εμβόλια mRΝΑ (Pfizer).

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο. Για τον εμβολιασμό των νέων είχε προϊδεάσει προ ημερών και ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Εμβολιάστε τα παιδιά πριν πάνε σχολείο» λέει ο Ν.Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης πιέζει για εμβολιασμούς σε παιδιά πριν πάνε στο σχολείο, καθώς σχολιάζοντας την μετάλλαξη Δέλτα συνέστησε εμβολιασμό των παιδιών πριν ξεκινήσουν το σχολείο τον Σεπτέμβριο «για να επιστρέψουν υγιή στις αίθουσες».

Σε νέα του παρέμβαση σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής ο οποίος επέμεινε στους εμβολιασμούς των νέων, παραδέχθηκε, ίσως άθελά του, ότι σχεδόν κανένας από τους νοσήσαντες κάτω των 30 από την μετάλλαξη Δέλτα δεν χρειάστηκε να εμβολιαστεί:

«Το στέλεχος Δέλτα υπάρχει στην Κρήτη εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεκίνησε με τρία περιστατικά και τώρα έχουν αυξηθεί, σχεδόν διπλασιάζονται κάθε 10 μέρες. Όλοι είναι κάτω από 30 ετών, υπάρχουν αρκετά κρούσματα κάτω από 15 ετών, ακόμα και παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Ευτυχώς δε νοσηλεύεται σχεδόν κανείς από αυτούς.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να συμπεριλάβει και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, γιατί ένας εκπαιδευτικός μπορεί να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης, καθώς έχει να κάνει με μεγάλες ομάδες παιδιών, με τα οποία θα συγχρωτιστεί και θα έρθει σε στενή επαφή».

pronews.gr

3 σχόλια:

  1. Να εμβολιαστούν ξανά οι εμβολιασμενοι γιατί από αυτούς έγινε η μετάλλαξη επειδή είναι μεταλλαγμένοι!Έβαλαν τις δύο δόσεις ας βάλουν και για τη Δέλτα!Πως μας ήρθε η Δέλτα;Τι συμπτώματα έχει στους ασυμπτωματικους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εμβολιαστούν ξανά οι εμβολιασμενοι γιατί από αυτούς έγινε η μετάλλαξη επειδή είναι μεταλλαγμένοι!Έβαλαν τις δύο δόσεις ας βάλουν και για τη Δέλτα!Πως μας ήρθε η Δέλτα;Τι συμπτώματα έχει στους ασυμπτωματικους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή