Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

«Βόμβα» Στα Θεμέλια Της Παγκόσμιας Οικονομίας! Μπορεί Να «Σκάσει» Ανά Πάσα Στιγμή.


 Κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό μιας και οι ΗΠΑ είναι από τα πιο υπερχρεωμένα κράτη του πλανήτη.

Αντιμέτωπη με νέα χρεοκοπία φαίνεται πως είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό Οικονομικών.


«Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εξαντλήσει τα αποθεματικά διαθέσιμα και να χρεοκοπήσει τον Αύγουστο, εκτός εάν το Κογκρέσο αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους», προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.


Μιλώντας σε μία υποεπιτροπή της Γερουσίας σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΥΠΟΙΚ, η Υπ. του Μπάιντεν υπογράμμισε πως η αδυναμία αποπληρωμής του εθνικού χρέους θα πρέπει να θεωρείται αδιανόητη και εάν δεν υπάρξει αύξησης του ορίου, «θα έχει απολύτως καταστροφικές οικονομικές συνέπειες».


Θυμίζουμε ότι με το που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης, η προεδρία Μπάιντεν άντλησε επιπλέον χρήματα ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την…βιώσιμη ανάπτυξη και ανάκαμψη προκαλώντας εκτόξευση του ομοσπονδιακού χρέους.


Η προειδοποίηση αυτή της Υπουργού Οικονομικών του Μπάιντεν μας υπενθύμισε για ακόμη μία φορά πως μπορούν να φέρουν το κραχ στην ήδη καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία ό,τι ώρα θέλουν, πόσο μάλλον σε μία εποχή που οι κυβερνήσεις δίνουν υπέρογκα ποσά σε επιδόματα για να συντηρούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου