Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Φθηνή εξαγορά για ακριβή υπόθεση./150 ευρώ κοστολογούν τις ζωές των Ελληνόπουλων 18 έως 25 ετών: Αυτό είναι το «μπόνους» για να εμβολιαστούν (βίντεο)./«Βιτριολικά» σχόλια για τα 150 ευρώ του Κ.Μητσοτάκη σε νέους για να «τσιμπηθούν»: «Ανήθικο και απελπιστικό μέτρο»/Η Α.Λινού υπαινίσσεται ότι το bonus των 150€ για διακοπές μπορεί να είναι το εισιτήριο για ταξίδι «χωρίς επιστροφή»

ΣΧΟΛΙΟ : Κάτι δεν πάει καλά με τους εμβολιασμούς.Κάποια λάθος κίνηση θα κάνουν όχι μόνο η δική μας κυβέρνηση,αλλά Πανευρωπα'ι'κά.Εκεί που περιμέναμε ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων,προέκυψαν άλλα πράγματα.

Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό, η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έρθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18-25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. 

 

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. Είναι οι νέοι, λοιπόν, που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70 -γιατί όχι και στο 80%- του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους» διευκρίνισε επίσης.

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται "freedom pass"».

zougla.gr

150 ευρώ κοστολογούν τις ζωές των Ελληνόπουλων 18 έως 25 ετών: Αυτό είναι το «μπόνους» για να εμβολιαστούν (βίντεο).

H κυβέρνηση κοστολόγησε τις ζωές των 940.000 Ελληνόπουλων 18 έως 25 ετών με 150 ευρώ, έκαστη, δίνοντας τους ως αντάλλαγμα μία προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, για να πάνε... διακοπές ή να πάνε σε διάφορα μουσεία και τους ζητά να ξεχάσουν τις πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο του Covid-19 και να πάνε να εμβολιαστούν!

Με 150 ευρώ προσπαθούν να εκμαυλίσουν την αντιεμβολιαστική συνείδηση των νέων και να τους πείσουν να κάνουν ένα εμβόλιο το οποίο δυνητικά είναι πιο επικίνδυνο για τις ηλικίες αυτές από τον κίνδυνο που συνιστά ο Covid-19 για τους νέους!

Επίσης καταδεικνύει ότι η περίφημη «αθρόα προσέλευση» στα εμβολιαστικά κέντρα ήταν άλλη μία κυβερνητική παραπληροφόρηση που στηρίχθηκε φυσικά από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ούτε καν οι ηλικίες 60-70 ετών έφτασαν να εμβολιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Οι ηλικίες 18-25 ετών, οι οποίες αποδεδειγμένα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας πέρα από μια πιθανή αδιαθεσία, έχουν περί το 10% προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ουσιαστικά οι Έλληνες παρά την πλύση εγκεφάλου, απορρίπτουν σε μεγάλο ποσοστό την προτροπή για εμβολιασμό των κυβερνητικών, καθώς οι ειδήσεις για παρενέργειες και θανάτους από τα εμβόλια, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Όταν σε εταιρεία δημοσκοπήσεων  με μόνιμα φιλοκυβερνητικά αποτελέσματα (Marc) βγαίνει αποτέλεσμα 33% κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ακόμα και σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδας, δηλαδή ένας στους τρεις δεν θέλει να καταπατηθούν τα συνταγματικά δικαιώματα αυτών των ομάδων, το νούμερο αυτό μπορεί να φτάνει στην πραγματικότητα και το 45%.

Επί τις ουσίας το bonus των 150 ευρώ για να κάνουν οι νέοι το εμβόλιο χωρίς να το θέλουν, είναι η αίσχιστη προσπάθεια εκμαυλισμού τους και η απόδειξη της φτωχοποίησης των νέων που πέτυχε η κυβέρνηση. Διαφορετικά, ποιος θα ρίσκαρε την ζωή του για 150 ευρώ;

Η προπληρωμένη κάρτα  των 150 ευρώ με την πρώτη δόση του εμβολίου θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε και... «αστειάκια» λέγοντας στους νέους «να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν»

Όσα είπε ο πρωθυπουργός 

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση.

«Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 - 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».

Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής.

Αυτή θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.

Δείτε όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης: 

pronews.gr

«Βιτριολικά» σχόλια για τα 150 ευρώ του Κ.Μητσοτάκη σε νέους για να «τσιμπηθούν»: «Ανήθικο και απελπιστικό μέτρο»

«Στόλισαν» τον πρωθυπουργό μετά τις ανακοινώσεις.

Η εξαγορά των νέων 18 έως 25 ετών από την κυβέρνηση με προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ προκάλεσε την οργή των πολιτών. 

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πως οι νέοι κάτω των 25 ετών μόλις κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου θα πάρουν 150 ευρώ δεν άρεσαν στους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως «ανήθικο και απελπιστικό» το μέτρο. 

Είναι άλλωστε εμφανές ότι η στρατηγική της χώρας στους εμβολιασμούς έχει κυριολεκτικά «βαλτώσει», με την κυβέρνηση να μην έχει κανένα άλλο «αποκούμπι» εκτός από την εξαγορά των νέων με το «τυράκι» των 150 ευρώ. Πρόκειται για μια κάρτα που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, είσοδο σε θεάματα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο με λουκέτα στην αγορά που εκτίναξε την ανεργία στα ύψη.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού άφησε στην τύχη τους τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca τη στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης το εμβόλιο είχε πάψει να χορηγείται στους κάτω των 50, τώρα παροτρύνει τους νέους να εμβολιαστούν προκειμένου να κερδίσουν 150 ευρώ σε μουσεία και διακοπές.

Την ίδια ώρα ανακοινώνει «μπόνους» σε νέους 18 έως 25 ετών για να εμβολιαστούν, την ώρα που οι συγκεκριμένες ηλικίες δεν κινδυνεύουν από τον ιό, αντιθέτως αδιαφορεί (μάλλον) για τους ηλικιωμένους. Κάτι που δείχνει πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει αφορά την υγεία των πολιτών, αλλά μία πιθανή εξαγορά των νέων ενόψει εκλογών. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το περιβόητο «σχέδιο» του να πείσει τους νέους να «τσιμπήθούν», προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να δίνουν «βιτριολικές» απαντήσεις στις παλινωδίες της κυβέρνησης.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που έπεσαν «βροχή» κάτω από την ανάρτηση του Μητσοτάκη με το «τυράκι» των 150 ευρώ στους νέους έως 25 ετών

pronews.gr

Η Α.Λινού υπαινίσσεται ότι το bonus των 150€ για διακοπές μπορεί να είναι το εισιτήριο για ταξίδι «χωρίς επιστροφή»

«Ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει καθόλου τη μετάλλαξη Δέλτα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά»Φόβοι ότι το bonus των 150 ευρώ θα μπορούσε να αποβεί τραγικό για τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, που θα πείθονταν από το δόλωμα και θα το έκαναν το εμβόλιο αδιαφορώντας για τις συνέπειες για την υγεία τους, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αναφορικά με την αδιανόητη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.

Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για  «επιβράβευση» των νέων στους οποίους εδώ και ένα χρόνο εναποθέτει τις ευθύνες για την διασπορά του ιού, όμως την ίδια στιγμή οι πολίτες κάνουν λόγο για απόπειρα «ψηφοθηρίας» σε μια ηλικιακή ομάδα που φέρεται να είναι ακράδαντα απογοητευμένη.

Η Αθηνά Λινού εκφράζει την έντονη ανησυχία και την διαφωνία της για το λεγόμενο Freedom Pass που προσφέρει 150 ευρώ στους νέους για να το ξοδέψουν σε διακοπές, συναυλίες και θεάματα.

Το «τυράκι» που πέταξε ο πρωθυπουργός στους νέους προκειμένου να τους πείσει να εμβολιαστούν τη στιγμή που η χώρα έχει μείνει πίσω στην εμβολιαστική διαδικασία, θυμίζει τακτική που ακολουθήθηκε σε χώρες της Ασίας, με τις κυβερνήσεις να δίνουν ως δώρα στους εμβολιασμένους, κότες για το μεσημεριανό τραπέζι.

Μια κίνηση που δεν έχει απαντηθεί έως τώρα σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα σε 24 ώρες από την πρώτη δόση».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ υπενθυμίζει ότι η πρώτη δόση του εμβολίου δεν προστατεύει από την μετάλλαξη Δέλτα: «Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση. Ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» τόνισε.

Επιπλέον, η ίδια απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Επιτροπή των Ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» για το Freedom Pass στους νέους, η κα. Λινού είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε την Επιτροπή: «Προφανώς δεν τους συμβουλεύτηκαν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο. Όλες οι μελέτες λένε ότι είναι γύρω στο 30% η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα. Η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο οι νέοι να ενθαρρύνονται να κινηθούν και να κάνουν δραστηριότητες πριν περάσουν 15 μέρες από την δεύτερη δόση.

pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου