Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Εμβολιασμένοι και μη, πάλι μαζί θα είμαστε σε… καραντίνα!

 Εμβολιασμένοι και μη, πάλι μαζί θα είμαστε σε… καραντίνα!Νίκος Συρίγος.

Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή: Όσο προσπαθείς να επιβάλλεις κάτι, τόσο ο κόσμος θα αντιδρά.

Ειδικά στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι υπάρχει τόσος πολύς κόσμος που δεν θέλει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, προφανώς και κάτι πρέπει να πει σε όσους αποφασίζουν. Και να χαράξουν την πολιτική τους από εδώ και πέρα ξεχνώντας το «νταβατζιλίκι».

Δεν περνάει. Και δεν περνάει διότι έρχεται η ίδια η ζωή και ο κορονοϊός για να τους διαψεύσει. Η μετάλλαξη «Δ», η «Ε» κοκ. Το γεγονός ότι στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί το 85% του ενήλικου πληθυσμού η χώρα ξαναμπαίνει σε καραντίνα, αποδεικνύει πολλά. Πάρα πολλά.

Κι ό,τι και αν υποσχεθεί στους εμβολιασμένος το Κράτος, όσο και αν τους φοβερίσει με κοινωνικό αποκλεισμό, έτσι όπως πάει το πράγμα από Σεπτέμβρη πάλι όλοι μαζί θα είμαστε σε καραντίνα: Εμβολιασμένοι και μη! Αυτό διαφαίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, όσο περνάει ο καιρός και ο covid δεν το κουνάει ρούπι από τον πλανήτη, με αποτέλεσμα ακόμη και οι ειδικοί να φαίνονται… αναρμόδιοι.

Από το τείχος ανοσίας πήγαμε στο μπορεί να χρειαστεί τρίτη και τέταρτη δόση. Από το βγάζουμε τις μάσκες πήγαμε στο πρέπει να φοράμε μάσκες παντού. Από το παίρνουμε τις ζωές μας πίσω πήγαμε στο καλά μην ορκίζεσαι… Και από το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι το τελευταίο πήγαμε στο έρχεται το τέταρτο! Μπλέξαμε…

Και μπλέξαμε γιατί όλο αυτό δεν είναι υπόθεση μιας χώρας. Είναι πια σε όλη τη γη. Παντού.

Και καταδεικνύει την ανισότητα που επικρατεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ινδική μετάλλαξη έρχεται από τους πάμφτωχους συστημένη στους πάμπλουτους. Από αυτούς που δεν δίνουν προνόμια στους… εμβολιασμένους, διότι δεν έχουν καν εμβόλια! Απ’αυτούς που δυο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα καίνε τους νεκρούς στους δρόμους…

Δυστυχώς ή ευτυχώς καμία χώρα δεν μπορεί να μπει σε γυάλα. Κανένας πολίτης, κανένας άνθρωπος. Άρα τον χειμώνα όσοι έτρεξαν να εμβολιαστούν κι όσοι δεν σκέφτονται καν το εμβόλιο, θα βράζουμε και πάλι στο ίδιο καζάνι.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου