Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

BAS_4 : ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΦΘΗΝΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΙΣ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΙΕΣ

 Θυμάμαι παιδάκι τους γονείς μου να λείπουν κάθε Σαββατόβραδο αλλά ανά κάποια Σάββατα έρχονταν τα φιλικά τους ζευγάρια σπίτι μας. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι η παρέα τους διασκέδαζε κάθε Σάββατο εναλλάξ στα σπίτια. Η νοικοκυρά αναλάμβανε να ετοιμάσει το κυρίως πιάτο. Κάθε ζευγάρι έφερνε κατόπιν συνεννοήσεως άλλο τα ποτά, τα σαλατικά, τα ορεκτικά ή τα γλυκά.

Έβαζαν και το στέρεο και χόρευαν και περνούσαν πρίμα.

Κατ’ αρχάς όλα όσα έτρωγαν ήταν σπιτικά και μάλιστα οι νοικοκυρές ανταγωνίζονταν ποιά θα παρουσιάσει το καλύτερο. Το ίδιο και τα σαλατικά, τα ορεκτικά ή τα γλυκά. Κόστος; Σαν να έτρωγε η οικογένεια σπίτι γιορτινά!

Από τότε που λάνσαραν τα παγκοσμιοποιητικά πρότυπα και ο Έλληνας ζήλεψε τους φράγκους άρχισε το κόστος να εκτοξεύεται και η διασκέδαση απλά να είναι τρέντυ. Ο κόσμος πήγαινε να δει τα χρυσά σακκάκια του τραγουδιστή ή τα μπούτια της λαρύγγως. Τελευταία δεν υπάρχουν τραγουδιστές όπως παλιά, ούτε τραγούδια σαν τα προηγούμενα και ο ξεπεσμός της διασκέδασης είναι συνεχής ενώ το κόστος έχει εξοντώσει το οικογενειακό πορτοφόλι. Διασκέδαση λοιπόν με ψυχή κι όχι καθοδηγούμενη.

Χρόνια μετά γύρισα όλα τα γήπεδα της Αττικής με τα παιδιά μου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός, που τον είχα ζήσει κι εγώ σαν παιδί. Θα πας να παρακολουθήσεις το παιδί σου, το ανήψι σου, το γειτονόπουλο. Ωραία αγωνία, όχι για τον κάθε βρωμοπόδαρο και να κινδυνεύεις από ροχάλες ή τον κάθε χασικλή, που μάζεψε η μαφία στα γήπεδα, ούτε να κλαις τα λεφτά που πόνταρες στα (στημένα) στοιχήματα. Κυρίως όμως να καταλάβεις ότι όλο αυτό το σύστημα είναι για να διχάζει τον Έλληνα και να διαιωνίζει το ψευτορωμέηκο την κατοχή του στην Ελλάδα.

Αν θες ποτάκι κι ωραίες καταστάσεις στρώσε κατάσταση στο έτερον ήμισυ σε κάποια παραλία. Θυμάστε τα beach party του Κηλαηδόνη; Ή στη βεράντα τώρα το καλοκαιράκι (ή στο τζάκι το χειμώνα) για πιο prive κι ανθρώπινες καταστάσεις. Δέχεσαι τις αγελαίες καταστάσεις με μπόμπες ποτά, ομαδικά όργια κι αλεξοΚουλιές; Ζώο είσαι; Νοιάσου για την ψυχή σου.

Δοκιμάστε λοιπόν την παλιά πατροπαράδοτη διασκέδαση, ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ κι αφήστε τις ΑλεξοΚουλιές να ξελαρυγγιάζονται φάλτσα σαν ιμάμηδες στο μιναρέ. Που θα πάνε, θα σκάσουν. Αυτό κι αν είναι διασκέδαση και ψυχική απόλαυση, συμβάλοντας παράλληλα στο ξεφούσκωμα της τσέπης των κοτσαμπάσηδων..

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΕΜΠΟΛΙΑΣΤΗ ΚΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

BAS_4

και ψιτ μην ξενιόμαστε! “Προπονήστε” την ψυχή σας γιατί υπόσχεση ότι σε λιγότερο από χρόνο το μοναδικό γλέντι θα είναι αυτόοοο >

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου