Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ…!!!

Του Αριστερού Ψάλτη.

Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ ο Μητσοτάκης θα φλέρταρε με τη συντριβή.Είναι η αδυναμία του Τσίπρα να δημιουργήσει δυναμική μέσω του αντιπολιτευτικού του λόγου που επιτρέπει στον Μητσοτάκη να διαπράττει όλα αυτά τα εγκλήματα και τα αίσχη, δίχως να ανοίγει ρουθούνι.

Θα θυμάστε προφανώς (ασχέτως τι έκανε κατόπιν), ότι επί της εποχής ενός άλλου… ολέθριου γόνου, του διαβόητου ΓΑΠ, υπήρχε η ισχυρή αντιπολίτευση του Σαμαρά που μπήκε ανάχωμα στην εθνομηδενιστική πορεία που είχε χαράξει η διακυβέρνησή του.

Σήμερα, δυστυχώς, για πρώτη φορά τουλάχιστον στα μεταπολιτευτικά χρονικά, ζούμε το εξής παράδοξο: Όχι μόνο δεν υπάρχει ικανή αντιπολίτευση για να ανασχέσει τη θλιβερή πορεία μιας μειοδοτικής και συνάμα αυταρχικής κυβέρνησης, αλλά επί της ουσίας μέσω της ανεπάρκειάς της συμβάλλει τα μάλα στην ολοκλήρωση του... θεάρεστου έργου της.

Αναμενόμενη εξέλιξη, θα μας πείτε.

Διότι όταν ο λαός έχει ζήσει στο πετσί του τους άθλιους της δήθεν... πρώτης φοράς αριστεράς, οι οποίοι συνεχίζουν να κινούνται ακούραστοι στις ατραπούς της αθλιότητας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα προτιμάει εσαεί το μη χείρον βέλτιστον που αντιπροσωπεύει ο Κυριάκος, έως ότου εμφανιστεί κάτι καλύτερο.

Το ζητούμενο είναι, μέχρι να βρεθεί ο σωτήρας, αν θα υπάρχει η Ελλάδα όπως την ξέρουμε.

Κι εξηγούμαστε.

Οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού δείχνουν ότι θα μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμη με την παρουσία του.

Με τον Μητσοτάκη να συνεχίζει να τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο προς εγκαθίδρυση του καθεστώτος του.

Άραγε υπάρχει καλύτερο όπλο από τον φόβο για να ελέγξεις τις μάζες, ώστε να επιβάλλεις τη δυστοπία που ορέγεσαι;

Εννοείται πως όχι.

Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται και με... ελεγχόμενες δόσεις διχασμού, για πιο απτά αποτελέσματα.

Οι οποίες θα κορυφωθούν με τα νέα χουντικά μετρά που αναμένονται, τάχα για να συνετιστούν οι... ψεκασμένοι-αρνητές των εμβολίων.

Μια δυσάρεστη εξέλιξη που εξ αρχής θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η κυβέρνηση αντί των αμφιβολιών που άφησε να διασπαρούν από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, επέλεγε μια υπεύθυνη ενημερωτική εκστρατεία για τα εμβόλια η οποία θα έπειθε και τον πιο αμετάπειστο πολίτη.

Δεν το έκανε όμως, γιατί χωρίς τον διχασμό θα εξασθενούσε και ο φόβος.

Συνεπώς, ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να επιταχύνει με την ίδια ευκολία την επιβολή της δικτατορίας του.

Το μοίρασμα δηλαδή των ευρωπαϊκών δισεκατομμύριων στη διαπλοκή καθώς και των λοιπών διευκολύνσεων μέσω υποτιθέμενων φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων -εργασιακό, ασφαλιστικό, πτωχευτικός, εκπαίδευση- για να αυξήσει κι άλλο τα πλούτη της, προς διασφάλιση της υποστήριξής της.

Τη συνέχεια των διορισμών ημετέρων για τη δημιουργία του απαραίτητου στρατού που θα προστατεύει το καθεστώς.

Και φυσικά την πραγματοποίηση των απαιτήσεων που εγείρουν «εταίροι» και «σύμμαχοι» σε εθνικά και μεταναστευτικό για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο, πάλι για να είναι σίγουρος ότι δεν θα κινδυνεύσει το καθεστώς από ένα πιθανό άδειασμα εφόσον δεν ικανοποιηθούν οι νοσηρές αξιώσεις τους.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί σύντομα ο σωτήρας, γιατί πολύ φοβούμαστε ότι η πρόσφατη... αναβάθμιση των παζαριών για τον εθνικό ακρωτηριασμό που γίνεται πλέον σε κουζίνες ξενοδοχείων (βλέπε: Τι είπε ο Μητσοτάκης με τον Τατάρ στις Βρυξέλλες;), φανερώνει ότι τα περί... μικρής οθωμανικής επαρχίας που είχε ξεστομίσει ο Μητσοτάκης σε ανύποπτο χρόνο υποδεικνύουν προς τα που οδεύουμε.

Ίσως οι αντιδράσεις κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία κηρύχθηκε ανεπιθύμητη από τον σερραϊκό λαό λόγω της στάσης της στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών (βλέπε: Πρόεδρος Δημοκρατίας μη αρεστή στον λαό), να αποτελούν προπομπό εξελίξεων.

Ποιος ξέρει...

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Μέχρι να κάνει ξαστεριά θα μονολογούμε: Aν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ…!!!

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου