Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Η τεράστια διαμαρτυρία κατά του κλειδώματος χτυπά το Λονδίνο, καθώς στηρίζεται η πόλη για το Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων (VIDEO).

Χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στο Λονδίνο απαιτώντας τον τερματισμό των περιορισμών κλειδώματος. Το Σαββατοκύριακο θα είναι πολυάσχολο για την αστυνομία της πόλης, με την αλλαγή του κλίματος και τις διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας.

Η πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να αποτρέψει την επανέναρξη του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι  τον επόμενο μήνα ήταν μη δημοφιλής και χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου το Σάββατο για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. Ξεκινώντας από το Χάιντ Παρκ, πλήθος ανθρώπων περπάτησαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, απαιτώντας τον τερματισμό των περιορισμών που σχετίζονται με το κοροναϊό.

Η εκτίμηση του μεγέθους του πλήθους είναι μια ανακριβής επιστήμη, αλλά η συμμετοχή φτάνει εύκολα τις χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες. Ορισμένες εκτιμήσεις βάζουν την παρουσία σε έξι αριθμούς.

Ενώ το πλήθος κατά της κλειδαριάς οργίστηκε ενάντια στο «νέο φυσιολογικό», οι ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής με την ομάδα Εξέγερσης Εξαφανισμού έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Ζητώντας δραματικές νέες περιβαλλοντικές πολιτικές μετά την πανδημία, το Extinction Rebellion δήλωσε σε μια δήλωση ότι τα μέλη του θα «ενωθούν μαζί για να γυρίσουν την πλάτη τους στην επιστροφή στην επιχείρηση όπως συνήθως μετά το Covid-19 και θα απαιτήσουν ένα νέο φυσιολογικό».

Πλήθη οικολογικών ακτιβιστών βάδισαν στην πόλη, αν και σε μικρότερο αριθμό από το πλήθος κατά του αποκλεισμού. Συνοδεύτηκαν από αριστερούς διαδηλωτές από τη Λαϊκή Συνέλευση, μια ομάδα που απαιτούσε αυξήσεις αμοιβών για τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα και την κατάργηση ενός αμφιλεγόμενου αστυνομικού νομοσχεδίου που θα έδινε στους αξιωματικούς περισσότερη δύναμη να καταργήσουν τις διαμαρτυρίες.

Οι DJ της πόλης διαμαρτύρονται επίσης για το κλείσιμο των μέσων διαβίωσής τους. Τα νυχτερινά κέντρα έκλεισαν από τον περασμένο Μάρτιο και το Guardian ανέφερε ότι έως και το 40% των νυχτερινών κέντρων δεν λειτουργούσαν εκείνη την εποχή.

Επίσης, μεταξύ του πλήθους ήταν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης και του Black Lives Matter.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 12 άτομα την Παρασκευή και κατέσχεσε αντικείμενα που ανέφεραν ότι «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν εγκληματικές βλάβες και εμπόδια». Αρκετά μέλη της εξέγερσης  ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν, αν και η ομάδα ισχυρίστηκε ότι ήταν «καλλιτέχνες» και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν υλικά για εγκατάσταση τέχνης.

Η αστυνομία, από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε τις συλλήψεις ως «προληπτική δράση για την πρόληψη και τη μείωση της πιθανότητας εγκληματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου». Μια δήλωση της δύναμης ανέφερε επίσης ότι «μια σειρά από εξειδικευμένες ομάδες αστυνόμευσης θα παραμείνουν σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» και ότι «οι αξιωματικοί θα ενεργήσουν γρήγορα σε οποιαδήποτε απειλή».

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου