Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΤΣΑΜΠΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ!!!!! ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ Π.Ο.Υ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ – ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ;;;


gogos_0

Ανησυχία και τεράστιο προβληματισμό προκαλούν οι νέες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τις μάσκες τους και να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις προκειμένου να προστατευθούν από την παραλλαγή του νέου κορωνοϊού Δέλτα, γνωστής ως ινδικής μετάλλαξης.

Ο ΠΟΥ έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή και η Δρ. Mariangela Simao, βοηθός γενική διευθύντρια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, ανέφερε ότι «Τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα σταματήσουν τη μετάδοση στην κοινότητα». «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών, να κρατούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τα πλήθη», δήλωσε συγκεκριμένα η Simao κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την έδρα του ΠΟΥ στην Γενεύη. «Όλα αυτά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σημαντικά, ακόμα κι αν είστε εμβολιασμένοι όταν υπάρχει σε εξέλιξη μετάδοση του ιού στην κοινότητα».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, επικριτές του ΠΟΥ έχουν δηλώσει ότι ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας απέτυχε να ασκήσει σοβαρή ηγεσία, κλείνοντας συχνά το μάτι στην Κίνα. Η παραλλαγή Δέλτα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, θεωρείται από τον ΠΟΥ ως «η πιο μεταδοτική από τις παραλλαγές που έχουν προσδιοριστεί μέχρι τώρα» και προειδοποίησε ότι τώρα εξαπλώνεται σε τουλάχιστον 85 χώρες. Γνωστή ως Β.1.617.2, η παραλλαγή Delta έχει χαρακτηριστεί ως «διπλή μετάλλαξη» από το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας, επειδή φέρει δύο μεταλλάξεις: L452R και E484Q.

Το L452R είναι η ίδια μετάλλαξη που παρατηρείται στην παραλλαγή της Καλιφόρνια και το E484Q είναι παρόμοιο με τη μετάλλαξη που παρατηρείται στις παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Και οι δύο μεταλλάξεις εμφανίζονται σε βασικά μέρη του ιού που του επιτρέπουν να εισέλθει και να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID είναι το γρηγορότερο και πιο ευέλικτο στέλεχος κορωνοϊού και θα «χτυπήσει» τα πιο ευάλωτα άτομα, ειδικά σε μέρη με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Πολλοί που έχουν προσβληθεί από αυτό το συγκεκριμένο στέλεχος COVID, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάζονται περισσότερη θεραπεία οξυγόνου και εντατικής θεραπείας.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, το αμερικάνικο CDC αναβάθμισε την ταξινόμηση της παραλλαγής Δέλτα από «παραλλαγή ενδιαφέροντος» σε «παραλλαγή ανησυχίας» λόγω της «αυξανόμενης απόδειξης» ότι είναι πιο μεταδοτική από τις άλλες παραλλαγές. Το CDC έχει τρία επίπεδα παραλλαγών: παραλλαγή ενδιαφέροντος, παραλλαγή ανησυχίας και παραλλαγή υψηλής ανησυχίας. Επί του παρόντος πάντως, το CDC δεν έχει παραλλαγές υψηλής ανησυχίας και η παραλλαγή Δέλτα είναι μία από τις έξι «παραλλαγές ανησυχίας».

Παρά την αναβάθμιση, το CDC δεν έχει αλλάξει καμία από τις οδηγίες του από την ανακοίνωση του Μαΐου ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες μέσα ή έξω, εκτός από μερικές εξαιρέσεις όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τότε, οι μάσκες έχουν γίνει ένα σπάνιο θέαμα στις ΗΠΑ, καθώς και οι 50 πολιτείες έχουν αναστρέψει πολλούς από τους περιορισμούς της COVID.

Στις ΗΠΑ, το Μιζούρι έχει πληγεί περισσότερο από την παραλλαγή Δέλτα, με αξιωματούχους να λένε την Πέμπτη ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος συναντάται ήδη σε περισσότερες από τις μισές από όλες τις νέες μολύνσεις στην πολιτεία. Η παραλλαγή είναι επίσης διαδεδομένη στο Κολοράντο, όπου αποτελεί το 40% των καθημερινών νέων περιπτώσεων.

Vaccination-woman-1-1024x768

Την ίδια στιγμή, το μεταλλαγμένο στέλεχος σαρώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας αύξηση των λοιμώξεων κατά 50% σε μία εβδομάδα ενώ οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 15%. Την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 11.625 νέες περιπτώσεις COVID-19, η οποία είναι η πιο υψηλή από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η παραλλαγή ανάγκασε το Σίδνεϊ, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυστραλίας, να κλείσει για δεύτερη εβδομάδα καθώς οι αρχές αγωνίζονται να ελέγξουν το ξέσπασμα. Περισσότερες από 80 περιπτώσεις μολυσματικής παραλλαγής Delta έχουν καταγραφεί στο Σίδνεϊ, καθώς 5 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα αυστηρούς περιορισμούς διαμονής στο σπίτι.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, οι Έλληνες ειδικοί ή αλλιώς “Κυβέρνηση των Λοιμοξιολόγων” γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι το τρύπημα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα;;;

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου