Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τελικά αποτελέσματα εκλογών: 59 έδρες για τον Νετανιάχου, τον συνασπισμό Μπενέτ.

Ο Γιέρ Λαπίντ συναντά τον αρχηγό του Εργατικού κόμματος, Μέραβ Μιχαέλι ,για να συζητήσει τις επιλογές για την οικοδόμηση συνασπισμού για να ξεπεράσει τον Νετανιάχου.


Η Επιτροπή Κεντρικών Εκλογών κυκλοφόρησε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αυτής της εβδομάδας για το 24ο βράδυ της Κνεσέτ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το Likud είναι μακράν το μεγαλύτερο κόμμα με 30 θέσεις Knesset, ο Yesh Atid είναι ο δεύτερος με 17 θέσεις και ο Shas είναι τρίτος με εννέα θέσεις.

Ο θρησκευτικός σιωνισμός, ο Μερέτς, η Νέα Ελπίδα και η Κοινή Αραβική Λίστα έλαβαν έξι έδρες έκαστη. Η United Arab List μόλις πέρασε το εκλογικό όριο για να λάβει τέσσερις έδρες.

Το μπλοκ του Nετανιάχου έλαβε 59 έδρες εάν συμπεριληφθεί η Yamina, δύο λιγότερες από τις 61 που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία συνασπισμού. Τα αντι-Νετανιάχου κόμματα επίσης δεν μπορούν να σχηματίσουν συνασπισμό

Η προσέλευση στις εκλογές ήταν 67,4%.

Ο πρόεδρος του Yesh Atid, Yair Lapid, συναντήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα με τον πρόεδρο της Εργασίας Merav Michaeli για να συζητήσουν τις επιλογές συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός συνασπισμού για αλλαγή.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου