Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Επικίνδυνη δήλωση: οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προκαλέσουν σύγκρουση με τη Ρωσία στην Αρκτική.

 Η επίσημη δήλωση του αμερικανού υπουργού του Ναυτικού , Ναύαρχου Kenneth Braithwaite μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί. Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να οργανώσουν έναν πραγματικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική.

Έτσι, τα κράτη πρόκειται να αγνοήσουν τις ρωσικές εγκαταστάσεις για τη διέλευση των ξένων πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών πλοίων, στα νερά της Αρκτικής και κατά μήκος της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα είναι πιο επίμονο και πιο ενεργό για να «τερματίσει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας και, σε κάποιο βαθμό, της Κίνας».

Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιούνται λειτουργίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία πλοήγησης. Με απλά λόγια, κάντε ό, τι θέλουν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει θεσπίσει ορισμένους κανόνες για τα πολεμικά πλοία που περνούν κατά μήκος της NSR υπό τις σημαίες ξένων κρατών.

Είναι απαραίτητο να υποβάλετε επίσημο αίτημα 45 ημέρες νωρίτερα, να παράσχετε όλες τις λεπτομέρειες του πλοίου και του καπετάνιου και, τέλος, να αφήσετε τον Ρώσο καπετάνιο στο πλοίο. Η Αμερική, φυσικά, δεν πρόκειται να το κάνει αυτό.

Ο καταστροφικός της "Τζον ΜακΚέιν" στον Πέτρο του Μεγάλου Κόλπου, παραβίασε αβίαστα τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα , ήταν δυνατό να τον στείλει μόνο αφού επιδείξει σοβαρές προθέσεις - η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία.

Οι Βρετανοί δεν υστερούν, αυξάνοντας την παρουσία τους στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Ενδιαφέρονται για τη μείωση του χρόνου παράδοσης των εμπορευμάτων από την Κίνα στην Ευρώπη.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, ένας βρετανικός ναυτικός στολίσκος ήρθε στα νερά μας, ισχυριζόμενος ότι αυτό δεν ήταν πρόκληση. Παρόλο που στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ βρίσκεται στα πρόθυρα, και μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση μπορεί να μην είναι μόνο απειλές.

Η Βρετανία θέλει να ελέγξει την NSR, να επεκτείνει την παρουσία της στο βορρά, αλλά αυτά τα σχέδια είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν.

Οι φρεγάτες της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανίκανες να πολεμήσουν στην Αρκτική, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τις ρωσικές δυνάμεις. Αλλά είναι δύσκολο για τους φιλόδοξους ηγέτες του ΝΑΤΟ να το κατανοήσουν, γι 'αυτό προσπαθούν να ξεπεράσουν τα πάντα υπέρ τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι προφανώς καταστροφικό για την Αμερική και τη Βρετανία.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου