Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κοντά σε διακοπή ρεύματος στην Ευρώπη πριν από την κατάρρευση της ηλεκτρικής ενέργειας σε εθνικό επίπεδο στο Πακιστάν - Τι βυθίζει εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι σε όλο τον κόσμο;

 Kοντά σε μπλακ-άουτ βρέθηκε  στις 8 Ιανουαρίου του 2021 η Ευρώπη καθώς το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειαςδιακόπηκε  στο νότιο-ανατολικό και βόρειο-δυτικό τμήμα για περίπου μία ώρα και χαρακτηρίστηκε  σαν ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα.


Μια μέρα μετά, στις 9 Ιανουαρίου 2021, το Πακιστάν και οι περισσότεροι από τους 210 εκατομμύρια κατοίκους του βυθίστηκαν στο σκοτάδι για αρκετές ώρες. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη διακοπή ρεύματος του Πακιστάν από τον Μάιο του 2018, όταν η χώρα παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από εννέα ώρες.

Η Ευρώπη βρίσκεται κοντά σε διακοπή ρεύματος.

Μια διαταραχή στο συγχρονισμένο ευρωπαϊκό δίκτυο υψηλής τάσης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, είχε σαν αποτέλεσμα τον διαχωρισμό των ευρωπαϊκών περιοχών δικτύου.

Το περιστατικό, που περιγράφεται σαν μία από τις πιο κρίσιμες καταστάσεις  συσκότισης από την τελευταία σημαντική διακοπή ρεύματος της περιοχής το 2006, που συνέβη μετά από την ξαφνική μείωση της συχνότητας, περίπου 0,25 Hertz (Hz) στη νοτιοανατολική Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου