Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Εντολή για απομάκρυνση του «USS John S. McCain» από το οπτικό πεδίο του Τραμπ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ τοποθέτησε μουσαμά πάνω από το όνομα του αμερικανικού τορπιλικού «USS John S. McCain», πριν την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ και την ομιλία του ενώπιον Αμερικανών ναυτών. Διαψεύδει η Ουάσιγκτον.Πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού στη Μεσόγειο
Αίτημα προκειμένου το αντιτορπιλικό «USS John S. McCain» να βρίσκεται «εκτός του οπτικού του πεδίου» φέρεται υπέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο AP, ο Λευκός Οίκος κάλεσε το αμερικανικό ναυτικό να απομακρύνει το «USS John S. McCain», προκειμένου ο Τραμπ να μην το… βλέπει κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη χώρα της Άπω Ανατολής, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Σχολιάζοντας το επίμαχο δημοσίευμα, ο Τραμπ έγραψε το εξής στο Twitter: «Δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα, το οποίο να σχετίζεται με το πολεμικό πλοίο "USS John S. McCain", κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ιαπωνία».
​Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο υπουργός Άμυνας, Πάτρικ Σανάχαν, ο οποίος, μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει κάποια οδηγία για απομάκρυνση του "USS John S. McCain"».
Αρχικά, η Wall Street Journal μετέδωσε ότι ο αμερικανικός στόλος στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε ειδικές οδηγίες, με αφορμή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο πολεμικό πλοίο «USS Wasp» στην Ιαπωνία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης του «USS John S. McCain» από το οπτικό πεδίο του Αμερικανού προέδρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό πλοίο φέρει το όνομα του Αμερικανού Γερουσιαστή, Τζον ΜακΚέιν, όπως και του πατέρα και του παππού του, οι οποίοι αμφότεροι υπηρέτησαν στο Πολεμικό Ναυτικό.
Τραμπ και ΜακΚέιν είχαν αλλεπάλληλες συγκρούσεις, κατά το παρελθόν, για μία σειρά ζητημάτων, με τον πρώην Γερουσιαστή και εξέχον μέλος των Ρεπουμπλικάνων να φθάνει στο σημείο να «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο του Τραμπ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να αντιτίθεται στις κυβερνητικές μεταναστευτικές πολιτικές.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών παρέμειναν «ψυχρές» έως και τον θάνατο του ΜακΚέιν, τον Αύγουστο του 2018. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι η οικογένεια του εκλιπόντος δεν προσκάλεσε τον Τραμπ στην πολιτική κηδεία του πρώην Γερουσιαστή, ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι ανεπιθύμητος».
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου