Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Καλά νέα για την 8χρονη Αλεξία: Δεν κινδυνεύει πια η ζωή της, λένε από το Αγλαΐα Κυριακού.

Έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας, η 8χρονη που τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα βρίσκεται πλέον εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, επισημαίνει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων.paidon-aglaia-kyrioakoy


Εκτός κινδύνου όσον αφορά τη ζωή της, βρίσκεται πλέον η οκτάχρονη Αλεξία, που βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα.

Όπως επισήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» κ. Παπασάββας διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν, η 8χρονη είναι αμίλητη, δεν επικοινωνεί αλλά έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και προφέρει ήχους.

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα.
Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους.
Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία.
Θα γίνει σήμερα επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή.
Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως
».
Η μικρή Αλεξία έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στην οποία εισήχθη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, χθες το μεσημέρι ολοκλήρωσε ένα δύσκολο τμήμα αυτής της πορείας. Πλέον νοσηλεύεται σε δωμάτιο στο χειρουργικό τμήμα του Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", με τους νευροχειρουργούς να παρακολουθούν με την απαιτούμενη υπομονή και προσοχή την εξέλιξη της υγείας της. 


Η Αλεξία παρέμεινε επί μακρόν διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή μέσα στη ΜΕΘ, μετά την αφαίρεση της σφαίρας. Στα μέσα Μαΐου οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή της, ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν και πάλι καθώς η αναπνοή της ήταν εργώδης και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την αναπνευστική της λειτουργία χωρίς υποστήριξη.

Πάντως, η αποσωλήνωση και το "ξύπνημα" από την καταστολή επέτρεψαν στους γιατρούς να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της νευρολογικής κατάστασης της 8χρονης. Διαπίστωσαν πως υπήρχαν κάποιες καταρχάς θετικές νευρολογικές ενδείξεις, όπως πχ ότι το κορίτσι έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει κάποιους ήχους.

Χθες, η Αλεξία, έχοντας πια αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, ολοκλήρωσε το τμήμα της διαδρομής μέσα στην Εντατική. Κατά τη νοσηλεία της την είχαν επισκεφθεί η κυρία Μαριάννα Βαρδιονογιάννη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος -οι οποίοι μάλιστα προσευχήθηκαν για τη μικρή Αλεξία- και είχαν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στην οικογένειά της.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας η Αλεξία μεταφέρθηκε σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, με τους γονείς της πάντοτε στο πλευρό της. Η κατάστασή της σαφώς είναι καλύτερη εφόσον κρίθηκε ότι μπορεί να βγει από την Εντατική, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για την νευρολογική της εικόνα. Συγκεκριμένα, μιλούν για βαριά νευρολογική συνδρομή και συνιστούν υπομονή στην οικογένεια γιατί ο χρόνος αποθεραπείας αναμένεται να είναι μακρύς.      
protothema.gr                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου