Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Μετά το μεγάλο σεισμό στο Περού σημειώθηκαν 80 μικροσεισμοί στην Καλιφόρνια.Τι συμβαίνει;

Γράφει ο Michael Snyder.
Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, ένας τεράστιος σεισμός μεγέθους 8,0 ρίχτερ, χτύπησε μια αραιοκατοικημένη περιοχή του Περού. Όπως θα δείτε παρακάτω, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έπληξε το Περού τα τελευταία 12 χρόνια και άλλες περιοχές του "δαχτυλιδιού της φωτιάς" γνώρισαν ασυνήθιστη ανάδευση αργότερα. 
Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρχαν δεκάδες ανιχνεύσιμοι σεισμοί στην πολιτεία της Καλιφόρνιας την Κυριακή και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι μπορούν να σημαίνουν όλοι αυτοί οι μικροί σεισμοί. 

Περισσότερο από το 80% των σεισμών στον πλανήτη συμβαίνουν μέσα στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανάδευση σε ένα τμήμα του δακτυλίου της φωτιάς μπορεί να ασκήσει πίεση σε άλλες μερίδες. 
Φυσικά μας λένε ξανά και ξανά ότι η Καλιφόρνια έχει καθυστερήσει στην εκδήλωση ενός "μεγάλου σεισμού" και γνωρίζουμε ότι έρχεται κάποια μέρα. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Οποιοσδήποτε μεγάλος σεισμός κατά μήκος του δακτυλίου της φωτιάς είναι λόγος ανησυχίας και εκείνος που έπληξε το Περού την Κυριακή ήταν σίγουρα πολύ ασυνήθιστος. Σύμφωνα με το CBS News , ο σεισμός μεγέθους 8.0 ρίχτερ ήταν αρκετά βαθύς ώστε να μην προκαλούσε μεγάλη ζημιά ...
Αλλά μόνο επειδή δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά δεν σημαίνει ότι δεν ήταν εξαιρετικά ισχυρός.

Στην πραγματικότητα, το CNN αναφέρει ότι ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε το Περού τα τελευταία 12 χρόνια και ότι «έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της χώρας» ...
Είναι απλώς μια σύμπτωση ότι η Καλιφόρνια επλήγη από δεκάδες σεισμούς μετά από αυτό;
Έχω την ιστοσελίδα USGS μέχρι τώρα και μου λέει ότι έχουν σημειωθεί πάνω από 80 σεισμοί στην Καλιφόρνια τις τελευταίες 24 ώρες. Μέχρι τη στιγμή που θα δείτε τον ίδιο χάρτη , οι αριθμοί θα έχουν αλλάξει αναπόφευκτα, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξακολουθείτε να βλέπετε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης ανακίνησης ήταν στη νότια Καλιφόρνια.
Και όποτε βλέπουμε πολλή κούνημα στη νότια Καλιφόρνια, αυτό θα έπρεπε να σημάνει σίγουρα μια κόκκινη σημαία.
Όπως έχω μοιραστεί σε προηγούμενα άρθρα , μια επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια μέρα ένας απολύτως τεράστιος σεισμός «θα μπορούσε να βυθίσει μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας στη θάλασσα σχεδόν αμέσως» ...
Κάποια μέρα θα συμβεί.
Είναι απλώς θέμα χρόνου.
Υπήρξε επίσης ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός μικρών σεισμών στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας της Ουάσινγκτον και αυτό είναι κάτι που ο Mac Slavo συζήτησε σε ένα από τα πρόσφατα άρθρα του ...
Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η ασυνήθιστη δραστηριότητα θα αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα. Αλλά χωρίς αμφιβολία ζούμε σε μια εποχή που ο πλανήτης μας γίνεται ολοένα και πιο ασταθής και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για όλους μας.
Προς το παρόν, η ζωή στην πολιτεία της Καλιφόρνιας συνεχίζεται κανονικά, αλλά οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι μια μέρα ένας σεισμός που θσ αλλάξει την ιστορία, θα χτυπήσει το κράτος και μας έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το ρήγμα του Σαν Αντρέας  "θα μπορούσε να τα αποσυμπιέσει όλα ταυτόχρονα" .
Όταν τελικά φτάσει εκείνη η μέρα, θα είναι πολύ χειρότερη από ό, τι έχει φανταστεί οποιαδήποτε ταινία του Χόλιγουντ και η ζωή στην Αμερική δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ END OF AMERICAN DREAM : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου