Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Προσέξτε όσο κάνετε εκλογές μη χάσουμε κάνα νησάκι.


Στέφανος Μυτιληναίος


Αρθρογράφος, Συγγραφέας
Στις 23 Ιουνίου έχουμε επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και υπάρχει ανησυχία για αναταραχή στην Τουρκία.Προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Προσέξτε όσο κάνετε εκλογές μη χάσουμε κάνα νησάκι


Μια εβδομάδα μετά, στις 30 Ιουνίου, έχουμε δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.
Εξαιτίας του μποϋκοτάζ και της αποχής που αποφάσισε η αλβανική αντιπολίτευση υφίσταται κίνδυνος εμφυλίου, όπως προειδοποίησε εξάλλου κι ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.
Στις 30 Ιουνίου ψηφίζουμε και εμείς, που σημαίνει ότι η χώρα μας θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν γίνει οτιδήποτε στραβό με την Τουρκία -εξαιτίας της εσωτερικής αναταραχής της- ή στην Αλβανία -εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας- στην Ελλάδα δεν θα έχουμε κυβέρνηση.
Θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, δηλαδή, τρία πουλάκια κάθονταν.
Προφανώς κανείς από το εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν τα έχει συνυπολογίσει αυτά.
Επίσης, σε περίπτωση που κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, εάν δεν έχουμε ήδη κάποιο «θερμό» γεγονός στις παραπάνω ημερομηνίες, το πρώτο που πιθανόν να κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση θα είναι μια κρίση με την Τουρκία, η οποία παραλαμβάνει μέσα στον Ιούλιο τους ρωσικούς S-400 και ίσως θελήσει να κάνει «εξαγωγή» προς τη δική μας πλευρά της κατάρρευσης των σχέσεών της με τις ΗΠΑ.
Εύχομαι -εύχομαι λέω- οι έκτακτες εκλογές της 30ης Ιουνίου 2019 να μην είναι το ίδιο μοιραίες για τον τόπο μας όπως οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.
Εύχομαι να μην επαναληφθεί, έναν αιώνα μετά, η συνέπεια της εκλογικής νίκη του Λαϊκού Κόμματος και της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης (δεξιά) επί του Ελ. Βενιζέλου (δημοκρατική παράταξη) που οδήγησε σε εθνική καταστροφή.
Εύχομαι ο Κυρ. Μητσοτάκης να μην είναι ο νέος Δημήτριος Γούναρης.
Εύχομαι, απευθυνόμενος στο πολιτικό σύστημα, να ληφθεί σοβαρά υπόψη η κρισιμότητα της περιόδου και να υπάρξει εθνική συνεννόηση πριν χάσουμε κάνα νησάκι.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου