Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Ο «μεγάλος ψαράς» και τα λαϊκοδεξιά ψάρια του...

Της Κρινιώς Καλογερίδου​​.
Φτάσαμε επιτέλους στη μεγάλη μέρα που θα μας δώσει μια πρόγευση για το τι μέλει γενέσθαι στις εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες - μαζί με χιλιάδες ελληνοποιημένους, με δικαίωμα ψήφου, αλλοδαπούς - θα αποφασίσουν για το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προπάντων στο Ευρωκοινοβούλιο (όπου θα παρθούν καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία της χώρας) τα κρίσιμα χρόνια μέχρι και το 2023.Ο «μεγάλος ψαράς» και τα λαϊκοδεξιά ψάρια του...

Η πολιτική δύναμη που θα αναδειχθεί από την ευρωκάλπη ως η έχουσα τις περισσότερες πιθανότητες να βγει νικήτρια στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση που θα χαράξει τη στρατηγική ανόρθωσης της χώρας μετά απ' τη δεκάχρονη μνημονιακή επιτροπεία λόγω της δομικής χρεοκοπίας μας.
Σήμερα, ουσιαστικά - με την επιλογή των βουλευτών που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο - θα αποφασίσουμε αν και κατά πόσο θέλουμε να αλλάξει το θολό τοπίο της πατρίδα μας, που την κρατάει δεμένη στο άρμα της ύφεσης - παρά τις Συριζαίικες λογιστικές θεωρίες περί ανάπτυξης - και δε την αφήνει να σπάσει τις αλυσίδες των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων που της επέβαλαν οι κρατούντες.
Στην κομβικής σημασίας αυτή συγκυρία οι Έλληνες θα πρέπει να εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντες και τους μικρούς κυβερνήτες για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, καθώς και τους εκπροσώπους τους στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια, που θα αναδιαρθρώσουν ζητήματα της καθημερινότητάς τους.
Παράλληλα, θα πρέπει να επιλέξουν τους καλύτερους εκπροσώπους τους στην Ευρώπη, εκπροσώπους που να έχουν σαν στόχευση την ρεαλιστική ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου κι όχι τον Δον Κιχωτισμό, που επαγγέλλονται οι αρχηγίσκοι τα λαϊκιστικών κομμάτων της Δεξιάς, με βάση την μαξιμαλιστική κοσμοθεωρία τους:''Είμαστε ρεαλιστές, αλλά επιζητούμε το αδύνατο'', για λόγους κομματικής σκοπιμότητας και υστεροβουλίας...
Σ' αυτές τις πρώτες μεταμνημονιακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία έχει τα φόντα και τα δημοσκοπικά δεδομένα που τη θέλουν να κόβει πρώτη το νήμα. Όμως τα φόντα και τα δεδομένα συχνά ανατρέπονται από συγκυρίες της τελευταίας στιγμής ή μηχανορραφίες ραδιούργων πολιτικών που έχουν αποπροσανατολίσει από καιρό, όπως φαίνεται, ένα κομμάτι μικρό αλλά καθοριστικό της συντηρητικής κοινής γνώμης, σε βαθμό που να είναι έτοιμο να απλώσει το χέρι στον ''μεγάλο Ψαρά'', τον κύριο Τσίπρα, αρκεί να μην κάνει η Ελλάδα το βήμα μπροστά με την Νέα Δημοκρατία.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα απόνερα μιας προϊούσας ανθυγιεινής ταύτισης της εθνομηδενιστικής πολιτικής εκπροσώπησης με την πατριδοκαπηλική, που - με πρόσχημα τον Καραμανλή (ο οποίος τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της αναγκαιότητας νίκης της Ν.Δ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη) - εμφανίζεται, τελευταία, ικανοποιημένη απ' τα προεκλογικά ''δώρα''-παγίδες της κυβέρνησης και συμπλέει μαζί της - υπό τη σημαία των μικρών λαϊκοδεξιών κομμάτων - μαζί με ''πρασινοφρουρούς'' απ' το Ανδρεοπαπανδρεϊκό παρελθόν, που ανταποκρίθηκαν στο ''προοδευτικό'' προσκλητήριο του κ. Τσίπρα.
Προφανώς θέλουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν μια μεγάλη και καθαρή νίκη της Ν.Δ, που θα ανοίξει το δρόμο για την μεγαλύτερη των εθνικών εκλογών, η οποία θα διασφαλίσει για τους συνταξιούχους - αντί του 13ου επιδόματος κοροϊδίας, που τους πρόσφερε η κυβέρνηση - έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης (προς αντικατάσταση του ΕΚΑΣ), που θα τους διώξει μια και καλή το άγχος της επιβίωσης το οποίο τους ταλανίζει.
Το οικονομικό επιτελείο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη έτοιμο το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει αυτή την επομένη της ''εθνικής'' επικράτησής της. Με κύριο στόχο την αύξηση του ΑΕΠ κατά 4 , τουλάχιστον, θα κάνει το βήμα μπροστά μειώνοντας άμεσα τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμά της, που έχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα, μεταξύ των οποίων είναι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι αγρίως φορολογηθέντες απ' την κυβέρνηση Τσίπρα εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης, οι περισσότεροι εκ των οποίων την έχουν εγκαταλείψει ήδη γιατί έγιναν νεόπτωχοι...
Από 'κει κι ύστερα έπονται οι μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα, που θα περιλαμβάνουν λύσεις-τομές στο ζήτημα της βίας, της αναρχίας και της εγκληματικότητας, οι οποίες θα εγγυηθούν τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης στη χώρα και, προπάντων, στη βάναυσα πληττόμενη απ' τους μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόρους, Ρουβίκωνες και λοιπούς Αριστεριστές Αθήνα.
Έπονται όμως και αλλαγές - δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης - που θα σηματοδοτήσουν - μεταξύ άλλων - και το μεταρρυθμιστικό άλμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, που το περίμεναν πολλοί και για πολλά χρόνια. Κι αυτό που περίμεναν και θα κάνει πράξη ο Κ.Μ είναι η αποσύνδεση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με την εκάστοτε κυβέρνηση, δηλαδή την εκτελεστική εξουσία.
Τελειώνω απευθυνόμενη στους λαϊκοδεξιούς παρατρεχάμενους του ''μεγάλου ψαρά'' (που δεν έχει, ως άθεος, καμιά σχέση φυσικά με τον Απόστολο Πέτρο, ο οποίος είχε το προσωνύμιο ''Ο Μεγάλος Ψαράς'' του Χριστιανισμού).
Στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που μας μαθαίνει τι θα πει ''πατρίδα'' εμφανίζονταν, μεταξύ άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων της Ελλάδας και ο Ιωάννης Μεταξάς. Οποίο θράσος!.. Οποία ειρωνεία της τύχης, να μας κάνει πατριδογνωσία αυτός που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας, τη γλώσσα και την εθνική της ταυτότητα στους παραχαράκτες της ιστορίας της βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της παράδοσης τους στη ''συμφωνία των Πρεσπών''...
Με δεδομένη την ιλαροτραγωδία που παίζεται τα τελευταία 4.5 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, ας αναλογιστούν- έστω και την τελευταία στιγμή - οι πρώην Νεοδημοκράτες , αν θα παίξουν το ρόλο των λαϊκοδεξιών ψαριών επιτρέποντας, με την επιλογή τους αυτή, στους κομπάρσους της εθνικής μας ζωής να γίνουν και πάλι οι πρωταγωνιστές του παρόντος και του μέλλοντός μας...
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου