Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ενταση στο Κόσοβο."Mig 29" πετούσε χαμηλά στο Νόβι Παζάρ, στρατιωτικά οχήματα με εξοπλισμό και άτομα έφυγαν από το στρατόπεδο στο ΚράλιεβοΤι μεταδίδουν τα Σερβικά και Κοσοβάρικα ΜΜΕ.

Στη βόρεια Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, περίπου στις 6 το πρωί, οι σειρήνες ακούστηκαν για προειδοποίηση. μονάδες Rosu εισέβαλαν στο έδαφος των τεσσάρων σερβικών δήμων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, και βίαιη δράση διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες. kosovo kombo 2

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι σήμερα στο Κόσοβο συνέλαβε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί και εννέα πολίτες.
 Όπως εξήγησε, από τους 19 αστυνομικούς, επτά είναι Αλβανοί και ένας Βόσνιος και οι υπόλοιποι είναι Σέρβοι. Ο Βούτσιτς διέταξε την πλήρη ετοιμότητα του στρατού.
Πανσερβική διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί αύριο στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα με αφορμή τις βίαιες ενέργειες της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου, που βρίσκεται στην περιοχή των τεσσάρων δήμων με απόλυτη σερβική πλειοψηφία στο βόρειο Κόσοβο, συνέλαβαν 23 Σέρβους, ανακοινώθηκε από το σερβικό Λίστα.

Διαδήλωση θα διεξαχθεί το μεσημέρι στην πλατεία «Šumadija», και ο Πρόεδρος της λίστας της Σερβίας, Γκόραν Ράκιτς, επεσήμανε ότι το λόγο για τον βάναυσο εκφοβισμό, τις επιθέσεις για την ασφάλεια του σερβικού λαού και τη σύλληψη των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια.
- Τα περαιτέρω βήματα και δραστηριότητες, η Σερβική Λίστα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας - είπε ο Ράντιτς.

Η κατάσταση στους δήμους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι ήρεμη, αλλά ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Σέρβοι οργανώνουν Φρουρά από την Πρίστινα, ανακοίνωσε τη συνέχιση των συλλήψεων ατόμων που φέρεται ότι είναι ύποπτοι για το έγκλημα.
Ο «Guardian», που μεταδίδει τις σημερινές εξελίξεις στο KiM, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Βούτσιτς κατηγόρησε την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ότι χρησιμοποίησε βία εναντίον άοπλων Σέρβων και πυροβόλησε στον αέρα.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι κατά το παρελθόν έτος στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας είχαν συνομιλήει για την ανταλλαγή του εδάφους που θα μπορούσε να οδηγήσει στο γεγονός ότι «η Σερβία θα πάρει τον έλεγχο στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με αντάλλαγμα την παράδοση του τμήματος της επικράτειας, με κυρίως αλβανικό πληθυσμό στη νότια Σερβία.»
Η κοινή γνώμη και στις δύο χώρες, καθώς και πολλοί αλλοδαποί διπλωμάτες, αντιτάχθηκαν σε μια τέτοια ιδέα, προσθέτει το χαρτί.
Ο Πρόεδρος της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου Νέα Σερβική Δημοκρατία και ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου Αντρίγια Μάντιτς δήλωσεότι,αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα του σερβικού λαού για την υπεράσπιση των «αξιών αυτών που μας κάνει ένα έθνος ".
Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) Ανατόλι Torkunov, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, είναι έτοιμοι να πάρουν αποφάσεις που θα συμβάλουν στην επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός  Χασίμ Θάτσι και Ραμούς Χαραντινάι έρχονται μαζί σήμερα με την Διευθύντρια του Γραφείου του South Central των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Susan Falatko με την οποία συζήτησαν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ BLIC : Corfiatiko.blogspot.com

"Mig 29" πετούσε χαμηλά στο Νόβι Παζάρ, στρατιωτικά οχήματα με εξοπλισμό και άτομα έφυγαν από το στρατόπεδο στο Κράλιεβο.

Ένα "Mig 29" πέταξε το Novi Pazar προς τη ζώνη ασφαλείας. Εικονογράφηση, φωτογραφία D.Milovanović
Ο Πρόεδρος Aλεξάνταρ Βούτσιτς , την Τρίτη, μετά την επιχείρηση των ειδικών μονάδων που αποκαλούνται " Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τη σύλληψη των Σέρβων, ως ανώτατος διοικητής διέταξε σε πλήρη ετοιμότητα μάχης τις  μονάδες του σερβικού στρατού. 
«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή για την τάξη και τη ζωή των ανθρώπων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, ο στρατός μας θα προστατεύσει το λαό μας», δήλωσε ο πρόεδρος,από τους στρατώνες του Στρατού της Σερβίας στο Κράλιεβο λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η στήλη  στρατιωτικών οχημάτων γεμάτη κόσμο και εξοπλισμό. 
Η στήλη κινείται πιθανότατα προς την κατεύθυνση του Raska. 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς διέταξε την Τρίτη όλες τις μονάδες του Στρατού της Σερβίας να είναι πλήρως έτοιμοι για μάχη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com
5 τραυματίες αστυνομικοί.
Οι αστυνομικές μονάδες του Κοσσυφοπεδίου διεξήγαγαν την επιχείρηση  στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου συνέλαβαν ύποπτους για διαφθορά και λαθρεμπόριο.
Οι συλλήψεις επεκτάθηκαν σε 19 Σέρβους, Αλβανούς και Βόσνιους συναδέλφους.
Κατά την ανάπτυξη της επιχείρησης, οι αξιωματικοί αντιμετώπισαν επίσης ένοπλη αντίσταση.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ KLAN KOSOVA ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου