Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΤΕΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ/S400/F35/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ./ ΜΑΙΟΣ 2019/ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. /ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.
 
1)ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ 109 ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-S400-F35. ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ(ΤΙΤΛΟΥΣ-ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑ). ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ, ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ EUCΟM-CENTCOM ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
 2)ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΕΤΟΙΜΟ/Η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟ-ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2019.
 
3)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ(ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ) ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
 
4)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΠΙ 9 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ Β-61 ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΣΕ 4 ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.
 
5)Η ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ "ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑ". ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ /ΜC 14-3 /FLEXIBLE RESPONSE Ή ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ENHANCED/FORWARD MARITIME STRATEGY ΩΣ ΚΑΙ FOFA (FOLLOW ON FORCES ATTACK). ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ,...OΠΩΣ ΤΩΡΑ...
 
6)ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 117 ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ-ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
 
7)ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4 F35 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ LUKE ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ EGLIN ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ (ΚΟΜΜΑΤΙ) , ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ(ΣΕ ΜΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ) ΣΤΙΣ 30-11-2019/ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
 
8)ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ CONSOLIDATION APPROPRIATION ACT OF 2019.
 
9_Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ, ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ F35. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ,ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ F35 Ι ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΑΝΑΔΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΜΕΡΩΣ.
 
10)ΕΔΩ -ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ-ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΡΕΣ.(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ)
 
11)Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΡΓΑ....ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ "ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΜΠΥ ΦΙΛΟΡΩΣΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!"
 
12)ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ Η ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ,ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ...(ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ...ΜΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΑ)
 
13)ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ F35 , ΤΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΣΟΥΧΟΙ-34 Ή ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΟΥΧΟΙ-57.
 
14)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ, ΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ S400, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ S500.(ΕΚΘΕΤΟΥΝ 6 ΛΟΓΟΥΣ)
 
15)ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑΣ(ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΜΠ,(ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΑ) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΩΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.(ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ)
 
16)ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ -ΒΑΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟΥ /ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ)-ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΡΟΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ". ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ...
 
17)ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΧΟΙ-57..ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F16, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
 
18)ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
 
19)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΣΩ CAATSA ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ!!!.ΕΔΩ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Β.ΚΟΡΕΑ-ΙΡΑΝ Ή ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!!!
 
20)ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ 20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤO ΡΑΜΣΤΑΙΝ.

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ/S400-F35/TI BΛΕΠOYN KAI TI EKTIMOYN OI AMERIKANOI/ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ./ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΛΕΜΕ ΑΝ-ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ(ΣΕΛΙΔΑ 41) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η MAINTENANCE FACILITY ΓΙΑ ΤΑ F35 ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ).ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

2)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ(ΣΕΛΙΔΑ 42). ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ F35., ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.  Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ, ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ....(ΣΕΛΙΔΑ 49)

3)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ ΚΑΙ DEFENSE-ECONOMIC COOPERATION AGREEMENT, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΝΑ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ., ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ... ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ F35, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.

4)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ "ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ", ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ TPY/2  ΣΤΟ ΚΙΟΥΡΕΤΣΙΚ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ.. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΧΩΡΑ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ "ΗΝΙΟΧΟΣ'..ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 52 ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΝΙΓΗΡΑ-ΤΣΑΝΤ ΚΑΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.

5)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΝΑ ΕΔΡΕΥΕΙ  ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ-ΤΑΝΚΕΡ ΤΩΝ ΗΠΑ.

6)ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΟΙ ΗΠΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ  ΜΕΛΕΤΗΣ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ"(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ /277 ΣΕΛΙΔΕΣ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡ, ΜΠΑΧΡΕΙΝ, ΟΜΑΝ, ΗΑΕ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΙΤ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ.. ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗ -ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ MOYΒΑΦΑΚ ΣΑΛΤΙ .ΥΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ  ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΚΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΚΤΟ/COMBINED   ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

7)ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΑ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥ, ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ.

8)ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ.

9)ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 74 ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΗΠΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ/ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ/BURDEN SHARING.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΛΑΡΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ SUBIC.(ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ)

10)TO ΝΑΤΟ  ΕΧΕΙ "ΕΜΜΟΝΕΣ " ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΥΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ "ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.ΟΙ ΑΜΕΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ", ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ 12 ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

11)Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 92 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ "ΑΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ S400  ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ".ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ.. ΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ S400,  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΕΡΙΠΛΑΚΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ "ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ"...ΕΝΩ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΑ ΜΕΣΩ ΝΟΒΟΡΟΣΙΣΚ, ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΤΣ , ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΕΝΩ Η ΤΙΦΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.. ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ S400  ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ., ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΡΗΓΜΑ...ΟΙ ΗΠΑ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ..."

12) ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 6 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ F35  ΚΑΙ ΤΟΥΣ S400. ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ(ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ) ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου