Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ισως κάποιοι να θέλετε να μιλήσουμε για χθες.

Εγώ λέω να μιλήσουμε για....... πριν από το χθες...να πούμε για το  
Αλέξη, Έδωσες Ένα Μέρος Από Τα Τριάκοντα Αργύρια Της Προδοσίας Σε Παροχές Και Τώρα Ετοιμάζεσαι Να Δώσεις Και... Αιγαίο.
Όχι τώρα όμως...ίσως αργότερα~

Τώρα θα απαντήσουμε σε ένα σχόλιο σε κείμενο για την επιβίωση.

Κοιτάξτε, δεν απευθύνονται τα θέματα επιβίωσης στην ελίτ και σε αυτούς που έχουν χρήματα και αμφιβάλω αν η ελίτ έχει αντιληφθεί την πορεία που μας χάραξαν οι σκοτεινοί Διευθυντές (CEO) 
 αυτού του κόσμου. 

Αυτό που έρχεται στη χώρα μας, δεν ξεχωρίζει αυτούς που έχουν χρήματα ή αυτούς που δεν έχουν.

Αυτοί που δεν έχουν, 'ισα ίσα έχουν μάθει να την περνάνε με λίγα. 


Αυτοί που θα δυσκολευτούν αλλά και θα κινδυνεύουν τις ημέρες εκείνες είναι όσοι έχουν..οι οποίοι θα αναγκαστούν να ξεβολευτούν και να εκτεθούν στον κίνδυνο της συλλογικής απελπισίας και εκεί οι έχοντες πολλά τετραγωνικά με πισίνες, σκάφη και γεμάτες αποθήκες κλπ. θα είναι ο νούμερο ένα στόχος.

Οπότε αν τώρα τα βγάζεις πέρα σε αυτές τις συνθήκες, μετά από τέτοια οικονομική επίθεση, αν δηλαδή τα βγάζεις με λίγα, σίγουρα είναι κάτι που σε δυσκολεύει αφάνταστα για τις ημέρες αυτές αλλά όχι για τις ημέρες που έρχονται.

Έχεις εκπαιδευτεί στα λίγα και η προσαρμογή σου πιστεύω θα είναι πιο προσιτή σε αντίθεση με άλλους που έμαθαν στην απλόχερη άνεση που τους παρείχε το τραπεζικό σύστημα ελέγχου…και όσο και να γαντζωθούν από αυτή... εκείνη θα υποχωρήσει.... και που όταν θα δουν να χάνονται οι ανέσεις και τα προνόμια τους, τότε αγαπητή μου πιθανώς θα λυγίσουν.

Ωραία τα προνόμια και οι ανέσεις αλλά όχι για τις ημέρες που έρχονται, όσοι τα έχουν  θα μοιάζουν φάροι σε.... λιμάνια που θα έλκουν πειρατές.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Η λίστα που ανέβασα χθες, πριν τις εκλογές....  ήταν το μήνυμα των εκλογών, απλά δεν προλάβαινα να πω παραπάνω και επέλεξα την ημέρα των εκλογών για να μιλήσω για επιβίωση.

Η λίστα αυτή είναι και ενδεικτική…έχεις έναν γενικό μπούσουλα για τις ανάγκες που έχει ο άνθρωπος, πολλές από τις ανάγκες τις ξεχνάμε γιατί αυτή τη στιγμή τις ικανοποιούμε, όταν 'ομως αυτό υποχωρήσει, τότε θα πούμε "να ήθελα να έχω και αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα τότε, οπότε και δεν το έχω".

Αυτή η λίστα υπενθυμίζει πρωτίστως το που βρισκόμαστε, γιατί όπως είδαμε αργότερα χθες, μετά τα αποτελέσματα, δυστυχώς κάποιοι πανηγύριζαν... ανακουφισμένοι.

Και δεύτερον μας υπενθυμίζει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες…δεν μας προτρέπει να κατασκευάσουμε πυρηνικό καταφύγιο, εμείς θα αξιολογήσουμε ποιες ανάγκες μπορούμε να καλύψουμε με βάση αυτή τη λίστα και ανάλογά την περιοχή που βρισκόμαστε και την οικονομική μας δυνατότητα.

Αλλά....το επαναλαμβάνω  και κλείνω με αυτό, η σωστή προετοιμασία ξεκινάει πρώτα από μέσα μας.

Πρώτα γεμίζουμε την ψυχική μας αποθήκη και μετά του σπιτιού μας.

Για το πρώτο θέλω να πω κάποια πράγματα, για την ψυχική επιβίωση, έτσι την αποκαλώ. Δεν είμαι ειδικός αλλά το Πάσχα που πέρασε έκανα μια προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μπορώ να στήσω δυο λέξεις στη σειρά που να βγάλουν νόημα και ίσως κάποιους τους βοηθήσει.

Και νομίζω πως θα πρέπει να μιλήσουμε επάνω σε αυτό άμεσα.

Η πίστη είναι κάτι εξίσου σημαντικό με την τροφή...και με παραδείγματα από το Άγιο Ορός,  είναι πιο σημαντικό.

Ειδικά για το διάστημα που εισήλθαμε από σήμερα…… βρισκομαστε μπροστά στο πολίτικο error για όσους θυμάστε. 

Η φωτεινή ένδειξή άναψε χθες βράδυ στο εκτακτο διάγγελμα Τσίπρα.

Τα υπόλοιπα σε λίγο ή αν δεν προλάβουμε σήμερα, αύριο.

Rick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου