Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε πως το Κίεβο διέταξε την αποδέσμευση στρατευμάτων στην Κριμαία και ακύρωσε την επιχείρηση (VIDEO)

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζαμάνα, υποδηλώνει ότι η ποινική δίωξη εναντίον του σχετίζεται με το γεγονός ότι βρισκόταν μάρτυρας του πως την 1η Μαρτίου 2014 τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την απεμπλοκή μονάδων στην Κριμαία, αλλά με εντολή σταμάτησε την ίδια μέρα.
Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε πως το Κίεβο διέταξε την αποδέσμευση των στρατευμάτων στην Κριμαία και ακύρωσε την επιχείρηση (VIDEO) |  Ρωσική άνοιξη

"Την 1η Μαρτίου, το Γενικό Επιτελείο σχεδίασε και προετοίμασε μια επιχείρηση για τη μεταφορά προσωπικού στο έδαφος της Κριμαίας για την απεμπλοκή στρατιωτικών μονάδων. Το προσωπικό φορτώθηκε σε αεροσκάφη που έφτασαν στην ακτή της ηπειρωτικής Ουκρανίας, και στη συνέχεια οι πιλότοι  διατάχτηκαν να γυρίσουν πίσω και να επιστρέψουν στα αεροδρόμιά τους.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είχε δει επίσημα έγγραφα σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά  είχαν ενημερωθεί από αξιωματούχους που συμμετείχαν άμεσα στην επιχείρηση.
Ο Zamana αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, ποιος από τους Ουκρανούς πολιτικούς έδωσε εντολή να σταματήσει τη λειτουργία.
Ο Zaman, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τις 18 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2014, κρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019.
Ο Zaman ανακηρύχθηκε ύποπτος προδοσίας.
Στις 25 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση της δομής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της θητείας του Zamana ως Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στην πραγματικότητα προέβλεπε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τη δημιουργία της Novorossia.
Ο επικεφαλής στρατιωτικός εισαγγελέας, Ανατόλι Μάτιος, ισχυρίστηκε ότι ο Ζαμάν, τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2014, αγνόησε στοιχεία πληροφοριών σχετικά με την προετοιμασία της Ρωσίας για ένοπλη εισβολή στην Ουκρανία.
Ο ίδιος ο Zaman κάλεσε την υπόθεση εναντίον του "συμβασιούχου και πολιτικού".
Στις 24 Μαΐου, το Εφετείο του Κιέβου ανέτρεψε το προληπτικό μέτρο του Zaman με τη μορφή κράτησης και επέλεξε ένα νέο - με τη μορφή προσωπικής υποχρέωσης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου