Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Περισσότεροι από 300 σεισμοί στο White Island στη Νέα Ζηλανδία.

Ένα σμήνος μικρών σεισμών συνεχίζεται γύρω από το Whakaari / White Island, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι σεισμοί συνδέονται με το ηφαίστειο στο Μπαλί. Î»ÎµÏ…κό νησί σεισμό σμήνος, λευκό νησί σεισμό σμήνος χάρτη, λευκό νησί σεισμό σμήνος μπορεί να 2019

Από την Πέμπτη, η GeoNet έχει καταγράψει περισσότερους από 300 σεισμούς, με κέντρο βάθος 20 χιλιομέτρων ή λιγότερο, κάτω από τη θάλασσα που περιβάλλει το νησί Bay of Plenty. Οι περισσότεροι ήταν στα δυτικά και τα νότια, και ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 3,9 ρίχτερ. 
Δεν ήταν γνωστό αν η τοποθεσία του σμήνους κοντά στο νησί ήταν απλώς σύμπτωση.
Προς το παρόν δεν υπήρχαν ενδείξεις για οποιαδήποτε ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Whakaari / White Island , είπε ο Scott. Δεν βλέπουμε καμία απάντηση από το ηφαίστειο. "Περισσότεροι από 300 μικροί σεισμοί έχουν καταγραφεί κάτω από τις θάλασσες κοντά στο Λευκό Νησί από την Πέμπτη.
Ο τύπος των σεισμών στο σμήνος ήταν τεκτονικού τύπου.
Οι σεισμικές διαδικασίες σμήνους δεν ήταν πλήρως κατανοητές. Σε αυτή την περίπτωση, επαναλήφθηκαν ακολουθίες κύριου σοκ που ακολουθήθηκαν από μετασεισμούς.

Περίπου οι μισοί από τους σεισμούς είχαν μέγεθος 3,5 ρίχτερ ή περισσότερο. Ως σεισμοί είναι ακόμα πολύ μικροί ", είπε ο Scott.
Το Whakaari / White Island ήταν μέρος της ηφαιστειακής ζώνης Taupō - η οποία περιελάμβανε επίσης τις περιοχές Mt Ruapehu, Taupō και Rotorua - όπου οι σεισμοί ήταν πολύ συχνοί.
Το GeoNet προειδοποίησε ότι το σμήνος θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο κατολισθήσεων στο νησί , καθώς οι σεισμοί είναι επιφανειακοί και το τοπικό υλικό είναι σχετικά αδύναμο.
Τη Δευτέρα το πρωί, το επίπεδο ηφαιστειακής προειδοποίησης στο νησί παρέμεινε στο 1, γεγονός που υποδηλώνει μικρές ηφαιστειακές αναταραχές.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου