Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Σεισμός: 8 Ρίχτερ συγκλόνισε το Περού.7,5 ρίχτερ μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Περού.Ανταπόκριση από το Περού.ΒΙΝΤΕΟ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές. peru


Ισχυρότατος σεισμός 8 Ρίχτερ  σημειώθηκε στις 10.52 το πρωί της Κυριακής στο βόρειο Περού, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).


Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), ο σεισμός ήταν 8 Ρίχτερ και το επίκεντρό βρίσκεται 94 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Λαγκούνας και 180 χιλιομέτρα ανατολικά της πόλης Μογιομπάμπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 109 χιλιόμετρα.
perou


Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες και καταστροφές.
protothema.gr

Το Loreto αναταράχθηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,5 ρίχτερ που ακούστηκε μέχρι τη Λίμα.

Ένας σεισμός μεγέθους 7.5 ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα το πρωί την πόλη Lagunas, στην επαρχία Alto Amazonas, στην περιοχή Loreto, και η έντονη ένταση του έγινε αισθητή σε αρκετές πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Λίμα.Ο Λαγκούνας, στο Loreto, ήταν η πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 που καταγράφηκε σήμερα το πρωί.  INTERNET / Μέσα ενημέρωσης

Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Περού (IGP), ο σεισμός συνέβη στις 02.41 ώρες και είχε βάθος 141 χιλιομέτρων.

Το IGP ανέφερε ότι το επίκεντρο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λαγούνα.
Así se encuentra la ciudad de Tarapoto en estos momentos.
Σύμφωνα με τον Hernando Tavera, επικεφαλής του IGP, το βάθος του σεισμού ήταν "ενδιάμεσο" και γι 'αυτό η ακτίνα επιρροής του ήταν μεγαλύτερη, φτάνοντας στους Junín, Piura, Iquitos, Tarapoto, μεταξύ άλλων.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές πολιτικής άμυνας δεν έχουν αναφέρει καμία προσωπική ή υλική ζημία λόγω του σεισμού.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤO ΑNDINA ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ : Corfiatiko.blogspot.com
IΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,5 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΟΥ.ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
Aπό το βορρά μέχρι το νότο του Περού ακούστηκε ο ισχυρός σεισμός των 7,5 ρίχτερ.
 Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Περού, καταγράφηκε 70 χλμ. Νοτιοανατολικά του Λαγούνα του Αλτου Αμαζώνα .
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στον Εκουαδόρ, την Κολομβία, τη Βραζιλία και τη Βολιβία. 
"Το γεγονός, όπως γνωρίζουμε, συνέβη γύρω στις 2 το πρωί. Το επίκεντρο βρίσκεται στη βόρεια περιοχή του Pucallpa . Το γεγονός έγινε αντιληπτό σε ένα αρκετά μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό. Στις περιοχές  «s Λίμα, Junin, Πάσκο και Iquitos ,  υπήρξε διακοπή ρεύματος , «είπε στο RPP Νέα Hernando Tavera, ο πρόεδρος του IGP.
Μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων κοντά στο επίκεντρο είναι ο Γιούριμaguas, η Moyobamba, το Tarapoto και η Rioja. Η RPP News επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική ενέργεια έχει διακοπεί σε ολόκληρη την περιοχή του San Martín .
Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης ( COEN ) συνιστά να μένουν ενημερωμένοι μέσω ραδιοφώνου, χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου για να επικοινωνούν και να μένουν ήρεμοι κατά την αποχώρηση από τις πληγείσες περιοχές.
"Στο Tarapoto υπάρχει διακοπή ρεύματος, όπως και στην επαρχία Daniel Alcides Carrión, στο Pasco. Στα Otuzco και Santiago de Chuco υπήρξαν ρωγμές στα σπίτια και τηλεφωνική παρέμβαση , «είπε στο RPP Ricardo Seija, ο συντονιστής του Κοέν .
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RPP ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου