Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Oι ανταλλαγές γιορτάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Έλληνα ηγέτη.


Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping , καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στην πλατεία έξω από την ανατολική πύλη της Μεγάλης Αίθουσας του Λαού πριν από τις συνομιλίες τους στο Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας στις 14 Μαΐου 2019. [Photo / Xinhua]

Η πρωτοβουλία Belt and Road και η πρόταση οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα στοχεύουν στην προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, δήλωσε ο Πρόεδρος Xi Jinping την Τρίτη.
Ο Χι έκανε την παρατήρηση ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη μεγάλη αίθουσα του λαού στο Πεκίνο. Ο Παύλοπουλος πραγματοποιεί κρατική επίσκεψη στην Κίνα από Κυριακή έως Πέμπτη. Θα παραστεί επίσης στη Διάσκεψη για το Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών.
Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια αρχαία Δυτική χώρα, ο Xi δήλωσε ότι η επίσκεψη του ΄Ελληνα προέδρου έχει μεγάλη σημασία για την προώθηση ανταλλαγών πολιτιστικού  χαρακτήρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.
Μέσα από τον Δρόμο του Μεταξιού, η Αρχαία Ελλάδα, η Αρχαία Ρώμη και η Μεσογειακή κουλτούρα, ο Βουδισμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ εισήλθαν στην Κίνα και αναμειγνύονταν και συνυπήρχαν με την κινεζική κουλτούρα, προσθέτοντας ότι η Κίνα δεν είχε ποτέ πολιτισμικές συγκρούσεις και θρησκευτικούς πολέμους με άλλα έθνη.
Όταν ο κινέζος ναυτικός, ο εξερευνητής, ο διπλωμάτης και ο ναύαρχος Zheng οδήγησε τον ισχυρό του στόλο σε απομακρυσμένες ακτές πριν από περίπου 600 χρόνια, έφερε μετάξι, τσάι και πορσελάνη παρά πόλεμο στον κόσμο και δεν κατέλαβε καμία γη κατά μήκος της διαδρομής του,είπε ο Xi.
Από την αρχαιότητα, οι Κινέζοι θεωρούν τα εθνικά συμφέροντα κορυφαία προτεραιότητα, δήλωσε ο Χι, προσθέτοντας ότι η ευτυχία των ατόμων βασίζεται στην ενοποίηση και την ευημερία της χώρας.
Ο Κινέζος λαός έχει υψηλό βαθμό ενότητας και αποφασιστικής λύσης για τη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας, συμφερόντων και κυριαρχίας, ανέφερε ο Χι, προσθέτοντας ότι ο σοσιαλισμός με τα κινεζικά χαρακτηριστικά είναι μια επιλογή που γίνεται τόσο από την ιστορία όσο και από τον λαό.
Είπε ότι η Κίνα θα ήθελε να ενισχύσει την πρακτική συνεργασία με την Ελλάδα και να δημιουργήσει από κοινού το Belt and Road με το ευρωπαϊκό έθνος.
Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η Διάσκεψη για τον Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών έχει μεγάλη σημασία για την προώθηση των ανταλλαγών διαφορετικών πολιτισμών. Είναι λάθος για ορισμένους να υποστηρίζουν τη θεωρία της πολιτιστικής σύγκρουσης και οι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορούν να μάθουν ο ένας από τον άλλο μέσω διαλόγου και ανταλλαγών, πρόσθεσε.
Μίλησε ιδιαίτερα για τη σκέψη του Xi στους παγκόσμιους πολιτισμούς, την πρωτοβουλία Belt and Road και την πρόταση οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της στις διεθνείς υποθέσεις ως υπεύθυνη μεγάλη χώρα.
Ο ελληνικός λαός θαυμάζει τα μεγάλα αναπτυξιακά επιτεύγματα της Κίνας και η Ελλάδα θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσει από κοινού την ζώνη και την οδό και να προωθήσει τη συνεργασία με την Κίνα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ CHINA DAILY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου