Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ισχυρίζεται ότι τα βήματα των ΗΠΑ "έθεσαν σε αναμονή" τα σχέδια του Ιράν για "επιθέσεις κατά των Αμερικανών"

Οι ειρηνευτικές απειλές της Ουάσινγκτον έναντι του Ιράν έχουν αποδώσει - τουλάχιστον σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Patrick Shanahan, ο οποίος λέει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έπρεπε να «θέσει σε παύση» τα βίαια σχέδια της, χάρη στις προσπάθειες των ΗΠΑ.
Ενώ το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι είναι υπεύθυνο για τις
πρόσφατες εντάσεις και δήλωσε ότι προτιμά την διπλωματία σε απειλές, ο Shanahan την Τρίτη ήταν βέβαιος ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά της Τεχεράνης είχε περιοριστεί μόνο από τα προληπτικά μέτρα των ΗΠΑ.
Αυτές οι χειρονομίες διατήρησης της ειρήνης πιθανότατα περιλαμβάνουν την αποστολή μιας ομάδας  ναυτικών δυνάμεων στα σύνορα του Ιράν, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων και την ευχάριστη απειλή του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ για τον τερματισμό της χώρας εντελώς.
Νομίζω ότι τα βήματά μας ήταν πολύ συνετό και έχουμε αναστείλει τις πιθανότητες επιθέσεων εναντίον Αμερικανών και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό " , δήλωσε ο Shanahan στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, χωρίς να παράσχει συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι ήταν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου