Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Συνελήφθη Ιρακινός τζιχαντιστής στην Αθήνα με ένταλμα από τη Γερμανία.

Συνελήφθη Ιρακινός τζιχαντιστής στην Αθήνα με ένταλμα από τη Γερμανία

Μία ιστορία βαρβαρότητας και μίσους αποκαλύπτεται μετά από τη σύλληψη ενός Ιρακινού τζιχαντιστή στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται από τις γερμανικές αρχές, πως ανήκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.
Κατηγορείται και η Γερμανίδα σύζυγός του πως άφησε να πεθάνει από τη δίψα ενά παιδάκι πέντε ετών από το κεντρικό Ιράκ και τη φυλή των Γεζίντι.
Η σύλληψη
Στα ίχνη του 27χρονου Ιρακινού που φέρεται να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους κατάφερε να φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα των γερμανικών αρχών για τρομοκρατία.
Η σύλληψη επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ με τη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει σε βάρος του καμία κατηγορία στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο 27χρονος, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, από το κινητό του τηλέφωνο, με βάση τα στοιχεία που είχαν δώσει οι γερμανικές αρχές στις αστυνομίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και συνελήφθη πριν από 15 μέρες.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου, ενώ αυτό τον καιρό δικάζεται και η Γερμανίδα σύζυγός του, με την κατηγορία ότι άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα.
Ο 27χρονος κατηγορείται από τη γερμανική δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, τις οποίες κρατούσαν μαζί με τη γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.
Η δράση της συζύγου 
Η κατηγορούμενη, 27 ετών σήμερα, η οποία αντιμετωπίζει ακόμη και ποινή ισοβίων, είχε εγκαταλείψει τη χώρα της για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους το 2014. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015, περιπολούσε, οπλισμένη, φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά, για λογαριασμό της αστυνομίας ηθών στο Ιράκ.
Το 2015, η 27χρονη και ο σύζυγός της «αγόρασαν» ένα κοριτσάκι πέντε ετών και τη μητέρα του για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες. «Ο σύζυγος της κατηγορούμενης το τιμώρησε δένοντάς το έξω από το σπίτι υπό ασφυκτική ζέστη, αφήνοντάς το έτσι να πεθάνει από δίψα κατά βάναυσο τρόπο» διευκρινίζει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. «Η κατηγορούμενη άφησε τον άνδρα της να το κάνει και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το κοριτσάκι», προσθέτει.
Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε στους ανακριτές ότι η κατηγορούμενη επενέβη μόνο όταν ήταν πια αργά και το κοριτσάκι πέθανε από αφυδάτωση. Η Γένιφερ Β., όπως αποκαλείται η κατηγορούμενη, είχε συλληφθεί από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας τον Ιανουάριο του 2016 στην Άγκυρα, όταν θέλησε να ανανεώσει τα χαρτιά της στη γερμανική πρεσβεία. Μερικές μέρες μετά, εκδόθηκε στη Γερμανία.
Σε προσωρινή κράτηση, πάντως, τέθηκε τον Ιούνιο του 2018, καθώς συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταβεί εκ νέου στα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, κατά την αποτυχημένη αυτή προσπάθειά της να φύγει για να ανταμώσει ξανά με τους τζιχαντιστές, η κατηγορούμενη διηγήθηκε στον οδηγό της τη ζωή της στο Ιράκ. Αυτός ωστόσο ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI και το αυτοκίνητο με το οποίο τη μετέφερε είχε μικρόφωνα. Η εισαγγελία χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις αυτές για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της 27χρονης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου