Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Tο διπλό φονικό του Στροβόλου. Τζιωνής σε 15χρονο, «εσκότωσα τους γονείς σου».

LIVE το διπλό φονικό του Στροβόλου. Τζιωνής σε 15χρονο, «εσκότωσα τους γονείς σου»

Συνέχεια ενώπιον Κακουργιοδικείου της δίκης για το διπλό φονικό του Στροβόλου – Στη σκιά των σεναρίων του Τζιωνή.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας εκ νέου η υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο στη Λευκωσία. Η δίκη εντός της δίκης θα εξετάσει τα επίδικα ζητήματα για τα οποία ήγειρε ένσταση ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Ο δικηγόρος ήγειρε ένσταση «γιατί λήφθηκαν παράνομα κάποια τεκμηρια και σε κάποια από αυτά υπάρχουν ενοχοποιητικες καταθέσεις  του Τζιωνή οι οποίες λήφθηκαν μη θεληματικά. Δεν εκδόθηκε ένταλμα για να γίνει έρευνα στις οικίες», υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του.
Το κείμενο ανανεώνεται
 • Το μεσημέρι εκείνο στις 27, συνάδελφος έφερε κέικ και ο Τζιωνής προθυμοποιήθηκε να μοιραστεί το κομμάτι του μαζί μου.
 • Ζήτησα από τον Τζιωνή να τον βιντεογραφησω που έκανε σπαγκατο και ακροβατικά και δέχτηκε, αν θέλετε μπορώ να σας το παρουσιάσω στο διδακτήριο .
 • Να αναφέρουμε πως ο Τζιωνής στην  αναφορά του ανακριτή για την περιγραφή του όσο αφορά τα ακροβατικά, χαμογέλασε.
 • Ο Τζιωνής έκανε ακροβατικά στον ανακριτή και του είπε έχω αρκετές ικανότητες. Δεν πίστευε ο ανακριτής ότι μπήκε απτό παράθυρο του μπάνιου και του έδειξε τον τρόπο ο Τζιωνής.
 • «Δεν μου είπε σε καμία περίπτωση ότι είναι εξαρτημένος από τις ουσίες. Ήταν αρκετά καθαρός άνθρωπος επιμελημένος». Μας έχει υποδείξει ο Τζιωνης μετά την δεύτερη κατάθεση ένα σπίτι σε αγροτεμάχιο στον Κόρνο το σπίτι αυτό ήταν εγκατελειμμένο. Υπήρχε τόση μεγάλη καθαριότητα και η ιδιοκτήτρια απόρησε. Βάση της εμπειρίας μου πιστεύω ότι Λοΐζος Τζιωνής δεν ήταν εξαρτημένος από ουσίες»
 • Σάββας Σιαμούτης: «Έχω δει πολλά εξαρτημένα πρόσωπα, ο Λοΐζος Τζιωνής δεν μου είχε δείξει τέτοιο πρόσωπο, κατά την διάρκεια κατάθεσης του μετά μου είχε πει για χρήση κοκαΐνης».
 • Σιαμούτης: «Υπήρχε μια ανησυχία από πλευράς Τζιωνή όταν φτάσαμε στο γραφείο παραγγείλαμε σουβλάκια. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον Λευτέρη είπε μου όπως μου συμπεριφέρθηκες εμένα να συμπεριφερθείς στο Λευτέρη, Εν καλό μωρό ο Λευτέρης ταλαιπωρημένο».
 • Σάββας Σιαμούτης: Το φούτερ του άλλαξε χρώμα μετά την χλωρίνη. Βρέθηκαν ανάμεσα στα τεκμήρια γυαλιά και πίστευα ήταν του κ. Χατζηγεωργίου. Βρέθηκε επίσης ένα κουδουνάκι και δεν έδινε εξηγήσεις ο Τζιωνής.
 • Το δικαστήριο είπε στον Σολωμου να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο εντός της αίθουσας.
 • Ξανά πίσω στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι
 • Στο μεταξύ ο Τζιωνής παραμένει ατάραχος.  Να αναφέρουμε πως συγγενής του ζεύγους που ήταν στην αίθουσα, δάκρυσε όταν ξέσπασε σε κλάματα ο Λευτέρης.
 • «Τι σου έκανα ρε και έβαλες με φυλακή 7 μήνες» φωνάζει ο  ετεροθαλής αδερφός του Τζιωνή. Να σημειώσουμε πως η δικαστική διαδικασία διακόπηκε όταν ο ανακριτής έλεγε τα σενάρια του Τζιωνή και ενέπλεκε τον Λευτέρη (ετεροθαλή αδελφό) στο έγκλημα.
 • Ένταση στο δικαστήριο. Ο Λευτέρης φωνάζει και κλαίει. «Τι σου έκανα, πόσο μίσος ρε».
 • Ανακριτής: « Η τσάντα που βρέθηκαν τα ρούχα μύριζε χλωρίνη, το βλέμμα μου ήταν άγριο γιατί κατάλαβα ότι προσπάθησε να καταστρέψει τεκμήρια». Πήγα κοντα του και τον ρώτησα αν πετάξατε χλωρίνη στα ρούχα. Μου είπε όχι εγώ εν ο αρφός μου».
 • Ο μικρός περιέγραψε το μαχαίρι στους ανακριτές
 • Ανακριτής : «Η θέα του μαχαιριού με ανατρίχιασε ήταν δίκοπο μαχαίρι 19mm». Ο γιος των θυμάτων περιέγραψε το μαχαίρι στους ανακριτές. Έφερε μια τρύπα το μαχαίρι
 • Δεύτερο σενάριο Τζιωνή: Τον φόνο τον έκανε κάποιος Χατζής από την Αγλαντζιά … ο Χατζής εν άνθρωπος του «Αλεξουθκιού» και φοβήθηκα να σας τον δώσω.
 • Ο Τζιωνής είπε ότι είδε τον Ηλια να μαχαιρώνει τον κύριο Χατζηγεωργιου και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Είπε στους ανακριτές ότι αφόπλισε τον Ηλία που μαχαίρωσε το ζεύγος και ότι τραυματίστηκε. Είπε ότι έκανε μαλάξεις ο ίδιος στο θύμα για να το σώσει. Μάλιστα ερωτηθείς γιατί πήγε να αφοπλίσει τους δυο που ισχυριζόταν ότι σκότωσε το ζεύγος και αν δεν φοβήθηκε για τη ζωή του είπε ότι γνώριζε πολεμικές τέχνες και δεν φοβήθηκε.
 • Σενάριο Τζιωνή: Τα έριξε στον αδερφό και τον γαμπρό τους για τον φόνο αρχικά. Ανακριτής: «Κατά την ανάκριση του Τζιωνή, ο ίδιος είπε ότι με τον γαμπρό και τον αδερφό του πήγαν στο σπίτι του ζεύγους, αυτοι του ζήτησαν να τους πει κάποια σπίτια για να διαρρήξουν και αρνήθηκε, τοτε είπε ότι του έδειξαν όπλο και φοβήθηκε, και ότι τους τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει αλλά του έβαλαν το όπλο στο κεφάλι και φοβήθηκε. Έλεγε στους ανακριτές ότι τον πήραν εκεί και τους υπέδειξε την κατοικία και τους περίμενε στο αυτοκίνητο, είπε ότι το σπαθί ήταν δικό του και τους το έδωσε να το χρησιμοποιήσουν.
 • Ο δράστης κυκλοφορούσε με καλτσάκια στο σπίτι του στυγερού εγκλήματος. Είχε επιστημονική σύνδεση του Τζιωνή με το σαμουράι το σπαθί που βρέθηκε στην πίσω βεράντα του πάνω ορόφου.
 • Σάββας Σιαμούτης: «Το πρώτο σενάριο Τζιωνή ήταν παντελώς ψεύτικο». Τα παπούτσια σου πως βρέθηκαν στο οικόπεδο ρωτήθηκε από την αστυνομία. «Είχε πει ότι του τα πήρε ο Ηλίας Χαραλάμπους (αδεφλος) για να με εμπλέξει»
 • Σαββας Σιαμούτης: Κατά την διαδικασία της αναγνώρισης, απευθυνόμενος σε εμένα ο Τζιωνής μου είπε  «Ένιωσα το ο Κωνσταντίνος με αναγνώρισε, με είδε στα μάτια και μου είπε τον ένιωσα», του είπε πως είναι δυνατόν μέσα από το γυαλί ; Και ο Τζιωνής «απάντησε ένιωσα το».
 • Ο Τζιωνής συνάντησε στο δωμάτιο τον μικρό και του ανέφερε «σκότωσα τους γονείς σου»
 • Σάββας Σιαμούτης: «Προηγήθηκε διαδικασία αναγνώρισης μέσω μονοδρομικού γυαλιού». «Ο 15χρονος αναγνώρισε τον Tζιωνή ως το πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία των θυμάτων».
 • Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η σημερινή διαδικασία. Στην αίθουσα βρίσκονται οι κατηγορούμενοι.  Καταθέτει ο μάρτυρας της Αστυνομίας, λοχίας Σάββας Σιαμούτης
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.
Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις 7 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεκτεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου