Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το ΝΑΤΟ απαιτεί από τη Ρωσία να απελευθερώσει τα κατασχεθέντα ουκρανικά πλοία.

Ο επικεφαλής του NATO, Jens Stoltenberg, ζητά από τη Ρωσία να παραλάβει τα ουκρανικά πλοία και τους ναυτικούς που πραγματοποιήθηκαν μετά από συγκρούσεις στην Κριμαία, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι «οι ενέργειές της έχουν συνέπειες».

Η Ρωσία πυροδότησε και έκτοτε κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία την Κυριακή, κατηγορώντας τα για παράνομη είσοδο στα ύδατά της στη Θάλασσα του Αζοφ, σε μια δραματική άνοδο των εντάσεων που εγείρει φόβους για μια ευρύτερη κλιμάκωση.
Ο Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσνενκο, ενώ αξιωματούχοι των δύο πλευρών διεξήγαγαν συζητήσεις έκτακτης ανάγκης στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στις Βρυξέλλες
"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ενάντια στα ουκρανικά πλοία και το ναυτικό προσωπικό, επομένως καλούμε τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως τους ουκρανούς ναυτικούς και τα πλοία που κατέλαβε χθες", λέει ο Stoltenberg σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.
"Και καλούμε για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση."
Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ξεκίνησε "μια νέα φάση επιθετικότητας", αφού προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.
Ο στρατός της Ουκρανίας έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό και το κοινοβούλιο της χώρας πρόκειται να ψηφίσει σε αίτημα του Πορόσενκο να επιβάλει στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου