Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

“Έρχεται αραβο-τουρκικός πόλεμος”! Ο αρθρογράφος του Ερντογάν αποκαλύπτει τις αγωνίες του.

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ.
Ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak,  Ibrahim Karagul, στην τακτική του στήλη, πριν από λίγες μέρες , ισχυρίστηκε ότι ξένα κέντρα  σχεδιάζουν αραβο-τουρκικό πόλεμο!


Στην ανάλυση του  επικαλείται σαν αποδεικτικά στοιχεία των απόψεων του τις επισκέψεις που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου στο Αμμάν,  στο Μπαχρέιν, καθώς και του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αμέσως μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζεμάλ Κασικτσί.
Κατά την άποψη του η επίσκεψη Νετανιάχου στο Μπαχρέιν σηματοδοτεί την έναρξη των προετοιμασιών του πολέμου που θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες που βρίσκονται μεταξύ του Κόλπου της Βασόρας και της Ερυθράς Θάλασσας.
Εμπνευστές και σχεδιαστές αυτού του πολέμου είναι οι ΗΠΑ, η Αγγλία και το Ισραήλ. Χρηματοδότης όλου του σχεδίου ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος  τοποθετήθηκε στην εξουσία για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Ο ενορχηστρωτής όλων αυτών των επαφών και των ταξιδιών είναι ο διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  Mohammed Bin Zayed.
Ο Karagul τονίζει ότι το μέτωπο κατοχής που σχηματίστηκε είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που στήθηκε πριν εκατό χρόνια  και αποβλέπει στο στρίμωγμα της Τουρκίας εντός των ορίων της Μικράς Ασίας και την απομάκρυνση της από την ευρύτερη περιοχή.  Φαινομενικά στόχος είναι το Ιράν, στην πραγματικότητα είναι η Τουρκία. Για την επιτυχία του σχεδίου καλλιεργείται ένας έντονος αραβικός εθνικισμός και μια εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας εντονότερη από αυτήν έναντι των Οθωμανών.
Ο αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο της αραβο-τουρκικής σύρραξης θα αποτύχει.
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής επανήλθε στο προσκήνιο  κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζώρτζ Μπους.  Την παρουσίαση του αμερικανικού σχεδίου την έκανε η ίδια η υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις με άρθρο της στην Ουάσιγκτον Ποστ (7/8/2003), με τίτλο Transforming the Middle East.   Το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, όπως ονομάστηκε, προέβλεπε την αλλαγή καθεστώτων στη Μέση Ανατολή και την αλλαγή συνόρων 22 χωρών.  Πρώτος στόχος ήταν το Ιράκ και ακολούθησαν όλα τα άλλα .
Σήμερα φτάσαμε στο τέλος και το ξεκαθάρισμα του προβλήματος της Συρίας.   Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικήρυξε με  12 εκατομμύρια τους τρεις ηγέτες των  Κούρδων. Παρά ταύτα ο αμερικανικός Στρατός άρχισε να κατασκευάζει πέντε φυλάκια –παρατηρητήρια στα σύνορα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει την εκπαίδευση 30.000 Κούρδων , για να τους προετοιμάσει εναντίον του ISIS και του Ιράν.

Στο ερώτημα ποιους τελικά θα παρατηρούν οι Αμερικανοί στα τουρκικά σύνορα, ο πρώην διοικητής των Πολεμικών Ακαδημιών της Τουρκίας , Στρατηγός ε.α  Necati Ozgen  απάντησε: “Πότε τέθηκε το θέμα αυτών των Παρατηρητηρίων; Όταν η Τουρκία άρχισε να συζητά την επέκταση ανατολικά του Ευφράτη. Συνεπώς ποιόν θα παρακολουθούν οι Αμερικάνοι;  Φυσικά τον τουρκικό Στρατό. Για να προστατεύσουν ποιους; Τους τρομοκράτες του PKK/PYD”.
Μήπως ο Karagul με τις επισημάνσεις τους θέλει να προετοιμάσει την τουρκική κοινή γνώμη για τα επερχόμενα;
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου