Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ο συριακός στρατός μετέφερε την 5η Λεγεώνα του στη βορειοδυτική Συρία.

Ο συριακός στρατός έστειλε ισχυρές ενισχύσεις στο μέτωπο της επαρχίας Χάμα με την τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ την Πέμπτη, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων των τζιχαντιστών κατά κυβερνητικών θέσεων.Ο συριακός στρατός μετέφερε την 5η Λεγεώνα του στη βορειοδυτική Συρία

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, ο συριακός στρατός μετακίνησε προς αυτό το μέτωπο ολόκληρη την 5η Λεγεώνα.
Η 5η Λεγεώνα βρισκόταν στη νότια Συρία. Την Τρίτη έλαβε εντολές να μετακινηθεί στον βορρά, εξαιτίας της κλιμάκωσης της τζιχαντιστικής επιθετικότητας.
Η 5η Λεγεώνα πολέμησε με επιτυχία την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στον θύλακά της στο ηφαίστειο Σάφα.


Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου