Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου στην Ουάσιγκτον για το ‘ΟΚ’ -σε συμφωνία με τη Σερβία.Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, πριν αρχίσει τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της επίσκεψης και το περιεχόμενο των συναντήσεων του με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  Μάικ Πομπέο, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ και πολλούς γερουσιαστές.
Ο Θάτσι τόνισε ότι θα γίνουν πολλές συναντήσεις στις ΗΠΑ και ότι σκοπός αυτής της επίσκεψής του είναι ο συντονισμός με τους Αμερικανούς για τα τελευταία βήματα προτού επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
«Επειδή βρισκόμαστε τα τελευταία βήματα αυτής της δυνατότητας, προκειμένου να φθάσουμε στη συμφωνία Κοσσυφοπεδίου- Σερβίας, είναι απαραίτητη η παρουσία μου στην Ουάσιγκτον για συντονισμό με τους μακροχρόνιους φίλους του Κοσσυφοπεδίου για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, ώστε να είναι αποτελεσματική, εφαρμόσιμη και να επιτύχει τη διεθνή συναίνεση», δήλωσε ο Θάτσι πριν συναντηθεί με τον Μάικ Πομπέο.
Τόνισε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να υπάρξει συναίνεση στο Κοσσυφοπέδιο με τη υποστήριξη των ΗΠΑ για την επίτευξη της συμφωνίας με τη Σερβία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία θα διασφαλίσει την αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας για την προσχώρηση του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ.
Gazetaexpress.com
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου