Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μετεωρίτης στη Σιβηρία φώτισε το νυκτερινό ουρανό.

Οι  ντόπιοι έχουν καταλάβει μια λαμπερή πράσινη φλόγα που πετά πάνω από τη ρωσική πόλη του Νοβοσιμπίρσκ στη Δυτική Σιβηρία. Το φαινόμενο δημιούργησε ένα buzz στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και τους επιστήμονες.Fireball in Siberia: WATCH as a meteor lights up the night sky

Η πτήση εντοπίστηκε από ντόπιους σε αρκετές περιοχές της πόλης το πρωί της Τρίτης, όταν ο ουρανός ήταν ακόμη σκοτεινός.
Βίντεο που δείχνουν τον πράσινο λαμπερό μετεωρίτη άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο Vkontakte και στο YouTube.

Το τοπικό πλανητάριο ζήτησε να τους στείλουν όλα τα οπτικά που είχαν. Οι επιστήμονες λένε ότι ήταν πιθανόν μια βολίδα - ένας εξαιρετικά φωτεινός μετεωρίτης που εκρήγνυται στην ατμόσφαιρα της Γης και έχει μια εικονική εκθαμβωτική ουρά.
Αλλά οι αστρονόμοι έχουν κάπως αμαυρωθεί από την εμφάνιση αυτού του φαινομένου, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενεργοί μετεωρίτες.
Η βολίδα πιστεύεται ότι έχει καεί στην ατμόσφαιρα και δεν βρέθηκαν ίχνη διαστημικών βράχων στο έδαφος. Δεκάδες μετεωρίτες πετούν πάνω μας κάθε χρόνο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς περνούν απαρατήρητοι. Αυτή τη φορά η Σιβηρία ήταν τυχερή για να δει το εκπληκτικό διαστημικό αντικείμενο που διαπερνάει από πάνω.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου