Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση-παραλήρημα από την αριστερή ΟΛΜΕ κατά των μαθητών - Σκληρή απάντηση από την ΔΑΚΕ στηρίζει τις καταλήψεις!

Σε μία ανακοίνωση-παραλήρημα η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (τρομάρα τους...) η ΟΛΜΕ καλεί τις τοπικές ενώσεις των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης «να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνουν οι καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές του πατριωτικού κινήματος».Ανακοίνωση-παραλήρημα από την αριστερή ΟΛΜΕ κατά των μαθητών - Σκληρή απάντηση από την ΔΑΚΕ στηρίζει τις καταλήψεις!

Και τους καλεί να «συζητήσουν» περί «ανέμων και υδάτων», «για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς» και παράλληλα «να προχωρήσουν σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό».
Οτι νά'ναι, δηλαδή! 
Αντίθετα η συνδικαλιστική οργάνωση καθηγητών της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΑΚΕ καθηγητών, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και τους καλεί να δυναμώσουν την αντίδρασή τους στην Αριστερά:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας.
Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες.
Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα.
Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων, που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας».
Υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες σχολεία στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την Αττική, την Πελοπόννησο κλπ. με κύριο πρόταγμα να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. 
Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της Φλώρινας ένωσαν τις φωνές τους και βροντοφώναξαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας στο συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο της πόλης.
Τα νέα παιδιά έστειλαν με τη φωνή τους και μόνο το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της χώρας, καλώντας τον πρωθυπουργό και την ελληνική Βουλή να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων.
Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές έχουν καταγραφεί ήδη αντιπαραθέσεις μεταξύ μαθητών και αριστερών καθηγητών που υπερασπίζονται την εκχώρηση της Μακεδονίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχολικό συγκρότημα της Λάρισας τα πράγματα λίγο έλειψε να ξεφύγουν σήμερα, όταν καυγάδισαν μαθητές για τη διανομή φυλλαδίων στο σχολείο από αριστερούς εξωσχολικούς παράγοντες. 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου