Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει μπλοκάρει τη συζήτηση για την κατάσταση στο στενό του Κερτς.

ΟΗΕ, 26 Νοεμβρίου - RIA. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει αποκλείσει την εξέταση του θέματος της Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση στο στενό του Κερτ, σύμφωνα με τα στοιχεία των ψηφοφοριών.Ψηφοφορία για την κατάσταση στο στενό του Kerch στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  26 Νοεμβρίου 2018

"Επτά μέλη απέρριψαν την έγκριση της ημερήσιας διάταξης, τέσσερις απείχαν, η ημερήσια διάταξη δεν εγκρίθηκε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνας, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Νοέμβριο.
Νωρίτερα, η Ρωσία ζήτησε την επείγουσα σύγκληση ανοικτής συνάντησης για το σημείο της ημερήσιας διάταξης "Διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας".
Πριν από την ψηφοφορία, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Νίκι Χάλεϊ, προειδοποίησε ότι δεν θα εξεταστεί το θέμα της κλιμάκωσης στο στενό του Κερτς. Δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται τη θέση των Κάτω Χωρών, της Πολωνίας, της Σουηδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, τόνισε ότι οι χώρες υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι "είναι έτοιμοι να συζητήσουν την πρόκληση που έκανε η Ρωσία στο πλαίσιο της κατάλληλης διατύπωσης της ερώτησης".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RIA NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου