Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Που πάτε Έλληνες ;Θέλω να εισέλθω λίγο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.Όχι για να κατηγορήσω.Γιατί τα σκυλιά μας έχουν περικυκλώσει.Ο Θεός αποστρέφει το πρόσωπό Του από τους Έλληνες αυτή την ώρα.

Απόσπασμα από συνέντευξη του Γέροντα Αμβρόσιου Λάζαρη στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος την Μεγάλη Τεσσαρακοστή του 1992.Αποτέλεσμα εικόνας για Αμβροσιος Λαζαρης

Eίναι γνωστό αδερφοί μου Χριστιανοί ,ότι η Χριστιανική πίστη μετά την Πεντηκοστή διεδόθη σε όλα τα μέρη,σε όλα τα έθνη του κόσμου,του τότε Χριστιανικού κόσμου,έλληνες λέει ήταν παντου που δέχτηκαν να ακούσουν οι άνθρωποι.Με τα κηρύγματα των Αποστόλων,με τα μεγάλα θαύματα τα οποία έγιναν τότε στους ανθρώπους,επεκράτησε ο Χριστιανισμός σε ολόκληρο τον κόσμο.
Θα περιοριστούμε στη δική μας εποχή μετά τα όσα διαδραματίστηκαν,σε άλλους γνωστά και σε άλλους άγνωστα.
Η σημερινή εποχή θα έλεγα ότι παραλληλίζεται με εκείνη την εποχή των ειδωλολατρών βασιλέων Εβραίων,και όλων εν συνεχεία των εποχών εκείνων,οι οποίες αντιστάθηκαν στο θέλημα του Θεού.
Είθε ο Κύριος να με βγάλει ψεύτη γι αυτά που θα σας πω,αλλά εμείς οι Έλληνες που έχουμε 2.000 αγίους ανθρώπους μέσα στην Ελλάδα,αγνοούμε τελειωτικά τι θα πει άγιος,τι θα πει εκκλησία χριστιανική,τι θα πει χριστιανός,τι θα πει Χριστός.
Τον αγνοούμε τελείως τον Χριστό.Περνάμε έξω από την εκκλησία ,βλέπομε το κτίριο και λέμε:
"Τι είναι μέσα σε αυτό το κτίρο ,τι κάνουν;"
Λέει :
"Είναι εκκλησία."
"Και τι κάνουν μέσα;"
Τόση άγνοια να έχουμε;Δεν φτάνει αυτό αγαπητοί μου Χριστιανοί.Εγκαταλείψαμε το νόμο του Θεού,περί αγάπης προς τον Θεό και περί αγάπης προς τον πλησίον,που είναι οι δύο βασικές εντολές του Θεού.
Θέλω να εισέλθω λίγο μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.Όχι για να κατηγορήσω.Πλημμυρούμαι από αγάπη και ακούσατέ με.
Διότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ο ναός του Θεού του ζώντος,είναι εκκλησία Θεού.Μέσα εκεί κρίνονται και εξετάζονται όλα τα σοβαρά θέματα του ελληνικού χριστιανικού κράτους.
Και πιστεύω στους κυβερνήτας μας( σημ.προσέξτε το 1992 χρησιμοποιεί πληθυντικό γιατί αναφέρεται σε συγκυβέρνηση,που μέχρι τότε δεν υπήρχαν συγκυβερνήσεις)τους αγαπώ,τους σέβομαι υπέρ το δέον.Και όχι μόνο αυτούς,αλλά και τους υπουργούς,τους βουλευτάς όλους και εν συνεχεία τους άρχοντες  που κυβερνούν αυτό το ελληνικό έθνος.Τους αγαπώ,αδελφοί μου Χριστιανοί.
Απλά ήθελα μέσα σε αυτή τη Βουλή να εισέρχονται με ευλάβια οι κύριοι βουλευτές.
Όταν θα πατούν το δάπεδο αυτού του Ναού που λέγεται Βουλή,πρέπει να κάνουν την προσευχή τους και να σέβονται τον Θεό,ο οποίος είναι ο κυρίαρχος και ο κριτής πάντων αυτών τα οποία είναι μέσα στη Βουλή.
Διότι όσο και να θέλουν να στηρίζουν τη δική τους θέληση και τη σκέψη τη δική τους,απάνω από την σκέψη αυτών είναι ο Δημιουργός,είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός,ο οποίος κατευθύνει τη σκέψη του ανθρώπου και τους ανθρώπους αυτούς.
Δυστυχώς ,έχω κάτι τρωτό να πω αδερφοί μου.Είναι καιρός τώρα,δεν ξέρω ακριβώς πόσος καιρός είναι,και άκουσα με τα αυτιά μου μέσα στη Βουλή να βλασφημείται το όνομα της Παναγίας.Κάποιος Βουλευτής,ο οποίος είναι γνωστός να λέει σε έναν άλλο βουλευτή την "Παναγία" του!Και του έλεγε : "Να πας στο Διάβολο!"
Ποιός να τα ακούσει και να μην φρίξει με αυτά;
Ήθελα λοιπόν,περισσότερο σεβασμό μέσα στη Βουλή από τους αδερφούς μας χριστιανούς βουλευτές.Διότι οι βουλευτές είναι γέννημα θρέμα μέσα από το αίμα του ελληνικού λαού,δεν ήλθαν από τη Ρωσία ή την Αγγλία.Είναι έλληνες χριστιανοί κατά το θρήσκευμα και κατά την ιθαγένεια.
Θέλω να πω και δύο λόγια για την αμετανοησία την οποία έχομε οι άνθρωποι οι σημερινοί.
Δυστυχώς αμαρτάνομε,πράτομε τα εγκλήματα(ληστείες,φόνους και όλα τα κακά)και όμως δεν μετανοούμε,είμαστε λαός σκληροτράχηλος,όπως ήταν οι Εβραίοι την εποχή εκείνη.Δεν μετανοούμε,χριστιανοί μου,και να προστρέξουμε στον Θεό και να ζητήσουμε:
"Θεέ μου φυλαγέ μας".
Γιατί σας το λέω αυτό;
Γιατί τα σκυλιά μας έχουν περικυκλώσει.Θέλω να καταλάβετε ποιά είναι αυτά τα σκυλιά,χωρίς να τα ονομάσω.Τα σκυλιά έχουν περικυκλώσει την Ελλαδίτσα μας και τον Χριστιανικό κόσμο.
Δεν μετανοούμε,πορεύεται ο καθένας κατά το θέλημα του,κατά τη σκέψη του,που τρέχει προς την αμαρτία ακατάσχετα.
Που πάτε Έλληνες;
Γιατί δεν αισθανόμεθα το βάρος της αμαρτίας;
Γι αυτό το βάρος της αμαρτίας είναι που ο Θεός αποστρέφει το πρόσωπό Του από τους Έλληνες αυτή την ώρα.Τα άλλα έθνη βαδίζουν τον δρόμο της απώλειάς τους.Αλλά όχι κι εμείς,οι Έλληνες,να βαδίσουμε στο δρόμο της απώλειας,που μας έχει ο Θεός έθνος δικό Του κι εμείς τρέχουμε ακατάσχετα στην απώλεια από την αμετανοησία μας.
Είθε Χριστιανοί να μην μας εγκαταλείψει ο Κύριος μέχρι τέλους.Να μην αποστρέψει το πρόσωπον Αυτού και στείλει τους λύκους εδώ μέσα και μας κατασπαράξουν.Εάν προσέξετε τα λόγια μου αυτή την ώρα και συνετισθούμε,κυβερνώντες και κυβερνώμενοι,και επιστρέψουμε προς Κύριον τον Θεόν Ημών,θα σωθούμε,χριστιανοί μου αδερφοί.Θα σωθούμε!
Σας υπόσχομαι.Γιατί το λέει ο Κύριος,όχι εγώ:
"Μόνο νόημα να κάνετε εσείς πως γυρίζετε προς εμένα,θα γυρίσω 10 βήματα προς εσάς."
Ναι,αυτός είναι ο λόγος του Κυρίου,ας το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.Αυτά ήθελα να σας πω και εύχομαι ο Κύριος ο Θεός να μας δώσει μετάνοια όλων.Να νεύσει ο Κύριος δια της Θείας Δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος να συντρίψει τα είδωλα και να μας σκεπάσει ως έθνος,να ανταπεξέλθουμε,διότι λύκοι βαρείς πολεμούν αυτό το έθνος,προσπαθούν να μας καταποντίσουν,να μας καταστρέψουν.Αλλά πιστεύω στον θεό,τον αληθινό θεό,ότι δεν θα συμβεί αυτό.Πάλι με τη Χάρη του Θεού θα επιπλεύσουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ.
Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΔΙΟΥ.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΟΥ.
ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ.
orthodoxathemata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου