Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη - Σε ηλικία 57 ετών.

Ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη, του λατρεμένου από μικρούς και μεγάλους καρτούν που παρουσιάζει το Nickelodeon πέθανε σε ηλικία 57 ετών.Ο Στίβεν Χίλενμπουργκ υπέφερε από την  νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS)

Ο Στίβεν Χίλενμπουργκ έδινε μάχη με την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση ή νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).
To Nickelodeon γνωστοποίησε τον θάνατο του δημιουργού του «Μπομπ Σφουγγαράκη» στο twitter.

Ο Χίλλενμπουργκ σχεδίασε τον Μπομπ Σφουγγαράκη το 1999. Σε πολύ σύντομο διάστημα, ο τετράγωνος σπόγγος με τον πειρατή-αφηγητή και οι υπόλοιποι επικοί χαρακτήρες καρτούν, κατέκτησαν την αγορά των παιδικών σειρών, καθώς και τον κινηματογράφο, με ταινίες που έσπασαν ταμεία σε όλον τον κόσμο.
Τα επεισόδια της σειράς του Μπομπ Σφουγγαράκη προβάλλονται ακόμη και σήμερα, ενώ το υλικό είχε ανανεωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των χρόνων, βασισμένο πάντα στην αρχική ιδέα και σχεδιασμό.

Είχε τη νόσο του Stephen Hawking
Η νόσος ALS είναι μία από τις πιο σοβαρές νόσους, η οποία έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί επαρκώς. Είναι η ασθένεια από την οποία έπασχε και ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.
Ο 55χρονος Stephen Hillenburg, πρώην καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας και δημιουργός της σειράς της Nickelodeon «SpongeBob SquarePants» που είναι γνωστή στην Ελλάδα ως «Μπομπ Σφουγγαράκης», είχε αποκαλύψει με γραπτή του ανακοίνωση του πως πάσχει από τη νόσο ALS.
«Ήθελα οι άνθρωποι να το μάθουν απ’ ευθείας από εμένα», λέει, και προσθέτει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για τη σειρά που είναι το πνευματικό του παιδί, υπεύθυνος για την οποία είναι από το 1999. «Θα συνεχίσω να δουλεύω όσο θα μπορώ. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη του κόσμου», ανέφερε στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου