Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

10.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, 132 πυρκαγιές στο Queensland της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχει κανένα τέλος στην κρίση της πυρκαγιάς στο Κουίνσλαντ, με τις έντονες συνθήκες καταιγίδας να προβλέπουν ότι θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την πολιτεία.


Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται μέχρι 140 πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης κατάστασης των έξι ημερών, χωρίς προηγούμενο.Ο Nick και η Jeanette Schwindt επιθεωρούν τις δεξαμενές καμένων ύδατών τους μετά από πυρκαγιές που έπεσαν στην περιοχή του Mount Larcom, Queensland.  Εικόνα: AAP / Dan Peled
Η αρμόδια για την πυρκαγιά και έκτακτη υπηρεσία της Queensland Katarina Carroll λέει ότι τα πληρώματα αντιμετώπισαν υψηλές θερμοκρασίες και "αδιανόητες" συνθήκες. "(Αλλά) εξαιτίας όλων των ενεργών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, έχουμε χάσει ένα ελάχιστο ποσό σπιτιών, ευτυχώς", δήλωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Δύο κατοικίες, δύο καμπίνες και 15 υπόστεγα έχουν καταστραφεί, ενώ άλλα 14 σπίτια έχουν υποστεί βλάβη, από τότε που άρχισε η κρίση το Σάββατο.
«Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε εύκολα να είναι μεγαλύτερος», είπε.
Τρεις σημαντικές πυρκαγιές συνέχισαν να καίγονται την Πέμπτη στο Tinnanbar, νότια του κόλπου Hervey, του Deepwater και του North Stradbroke Island.
Το Κουίνσλαντ βρίσκεται σε μια κατάσταση καταστροφικής πυρκαγιάς.
Η μικρή απομονωμένη κοινότητα του Tinnanbar κόπηκε από πυρκαγιά και είπε να αναζητήσει καταφύγιο.
Ο επιθεωρητής πυροσβεστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Queensland, Garry McCormack, δήλωσε ότι η πρώτη από τις τρεις πυρκαγιές την Πέμπτη το βράδυ ήταν μία κοντά στη μικρή πόλη Fraser Coast.
"Αυτή τη στιγμή κρατάμε τη φωτιά αυτή και είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα προστατεύσουμε αυτή την κοινότητα", δήλωσε.Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κουτάβι που έπεσε σε επικίνδυνες πυρκαγιές στο Central Queensland.  Εικόνα: Μέσα AAP / QFES
Έξι άλλες πόλεις διατάχτηκαν να συσκευάσουν τα τιμαλφή τους και να εκκενωθούν καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να οργώνουν στο κεντρικό Κουίνσλαντ.
Στον νότο του κράτους, μια πυρκαγιά στην ανατολική πλευρά του North Stradbroke Island απείλησε τους κατασκηνωτές και τις γραμμές ρεύματος.
Το Γραφείο Μετεωρολογίας έχει προβλέψει ένα ισχυρό κύμα καύσωνα που άρχισε στο βόρειο κράτος και θα μετακινηθεί νότια τις επόμενες ημέρες.Τα καμένα υπολείμματα ενός σπιτιού καταστράφηκαν σε μια πυρκαγιά που παρατηρήθηκε στο Kabra, Queensland.  Εικόνα: AAP / Dan Peled
"Γύρω από τον Capricornia, πάνω από το MacKay και την ενδοχώρα, θα είναι και πάλι ζέστη, οπότε μιλάμε για θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι τα μέσα και τους 30 βαθμούς για πολλά μέρη, ίσως ακόμη και να αγγίζουν τους 40.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου