Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Τελευταία ευκαιρία να μείνετε στην εξουσία; Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πόροσενκο υπογράφει διάταγμα για το στρατιωτικό νόμο.

ΣΧΟΛΙΟ : Η προφητεία που αναρτήσαμε από τον Αγαθάγγελο <<πριν ο ήλιος στο Ανατολικό ζώδιο φανεί συ μεν εμφανής εση,ω φίλη ιδού τα αριστοπολεμικά σου όργανα πληρούσι τον αιθέρα μελωδίας ,οι πολεμιστές και οι ήρωές σουψάλλουσι σχεδόν τα νικητήρια,προσκαλούντες σε αναμόρφωση τον πλακούν>> "Ο 
ήλιος στο Ανατολικό ζώδιο βγαίνει στις 22 Μαρτίου."μπορεί να έχει σχέση με τις Ουκρανικές εκλογές που λόγω στρατιωτικού νόμου ή πολέμου δεν θα γίνουν ποτέ;
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο αφού τα πλοία της χώρας αντιμετώπισαν ρωσικά πλοία κοντά στην Κριμαία. Το μέτρο θα μπορούσε ενδεχομένως να του επιτρέψει να διακόψει τις προγραμματισμένες εκλογές και να διατηρήσει την εξουσία.Τελευταία ευκαιρία να μείνετε στην εξουσία;  Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πόροσενκο υπογράφει διάταγμα για το στρατιωτικό δίκαιο
Ο στρατιωτικός νόμος προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Ιανουαρίου. Επιβάλλεται ακόμη η τελική έγκριση από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Verkhovna Rada. Ωστόσο, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο είχε ήδη επιφορτιστεί με την έναρξη μερικής κινητοποίησης στρατευμάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Ο ουκρανικός στρατός τέθηκε σε πλήρη συναγερμό πριν από την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου.
Το Rada αναμένεται να ψηφίσει την πρόταση αργότερα τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο Πόροσενκο αποκάλυψε ότι έθεσε πράγματι σε ισχύ το στρατιωτικό νόμο πριν από την έγκρισή του από το κοινοβούλιο, ξεκινώντας από τις 28 Νοεμβρίου. Με τον ίδιο τρόπο, ο πρόεδρος προειδοποίησε επίσης για μια "σοβαρή απειλή" μιας "εισβολής στη γη" της Ουκρανίας, αναφέροντας ένα "μυστικό έγγραφο πληροφοριών. "
Η επίκληση του στρατιωτικού νόμου θεωρείται σαν μια κίνηση που είναι επωφελής για τον Πόροσενκο. Η δημοτικότητα του προέδρου πέφτει καθώς αγωνίζεται  για επανεκλογή τον Μάρτιο.
Ωστόσο, οι εκλογές θα ακυρωθούν εάν ο στρατιωτικός νόμος εξακολουθούσε να ισχύει μέχρι τότε, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρόεδρος θα κρατήσει τη θέση του παρά τα αγνώριστα οικονομικά μέτρα και τα σκάνδαλα διαφθοράς στην κυβέρνησή του.
Το διάταγμα, το οποίο εισήγαγε στο κοινοβούλιο ο Πόροσενκο, δηλώνει συγκεκριμένα ότι το δικαίωμα του λαού "να εκλέγει και να εκλέγεται" μπορεί να ανασταλεί με στρατιωτικό νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποσύρει τις εκλογές για όσο διάστημα το μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ.
Η ουκρανική ηγεσία προφανώς επιδιώκει να «βαθμολογήσει πολιτικά σημεία» πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2019, ανέφερε ο ρωσικός υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για το θέμα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλ. Ντμίτρι Πεσκόφ περιέγραψε επίσης την απόφαση να επιβληθεί ο στρατιωτικός νόμος ως «εκλογική νοοτροπία».
Η κίνηση έρχεται στο πίσω μέρος μιας σύγκρουσης μεταξύ μιας ομάδας ουκρανικών ναυτικών πλοίων, τα οποία πέρασαν χωρίς άδεια στην ρωσική χωρική θάλασσα και τα ρωσικά πλοία συνοριοφυλάκων.
Τα ουκρανικά πλοία διασχίζουν δύο από τα λιμάνια της χώρας: από την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μαριούπολη στην Αζοφική Θάλασσα. Η μόνη πλωτή οδός που συνδέει αυτά τα λιμάνια είναι μέσω του στενού Κερτς μεταξύ Κριμαίας και ηπειρωτικής Ρωσίας.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου