Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Απεργία: Τα συνδικάτα στους δρόμους και στις πλατείες.

Απεργία: Τα συνδικάτα στους δρόμους και στις πλατείες
Απεργία πραγματοποιεί την Τετάρτη η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με το ραντεβού να δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.Η ΓΣΕΕ προχωρά στην απεργία με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και διεκδικεί μεταξύ άλλων:

- 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
- Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
- εργασία για όλους
- καθολική κοινωνική πρόνοια
- κατάργηση φοροεπιδρομής
- ακατάσχετη πρώτη κατοικία.

Χωρίς μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν με τη σειρά τους 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, ενώ δεν θα λειτουργήσει και το τραμ.

Χειρόφρενο στα τρόλεϊ


Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία


Τα λεωφορεία θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10.00 το πρωί, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24.00 της ίδιας ημέρας.  
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου