Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκρυπτογραφήθηκε το «μαύρο κουτί» του Norman Atlantic.

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Ιλ Φάττο Κουοτιντιάνο αναφέρει ότι «οι συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου Norman Atlantic αποτελούν ωφέλιμο, καθοριστικό υλικό για την έρευνα σχετικά με το ναυάγιο», αποκαλύπτοντας ότι οι Αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν το περιεχόμενό του.

Αποκρυπτογραφήθηκε το «μαύρο κουτί» του Norman Atlantic
Κατά την συγκεκριμένη πηγή το ηχητικό υλικό εντοπίστηκε και «αποκρυπτογραφήθηκε» από σειρά ειδικών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να το έχουν καταστρέψει, προσφέροντας σημαντικά στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε την νύχτα της 27ης προς 28η Δεκεμβρίου του 2014.

Ετσι, οι δικαστικοί του Μπάρι που ερευνούν την υπόθεση, έχουν στη διάθεσή τους ηχητικά ντοκουμέντα που θα πρέπει να περιλαμβάνουν τις συνομιλίες του καπετάνιου με τους στενούς του συνεργάτες και με τις λιμενικές αρχές τουλάχιστον κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.
Στο Νorman Atlantic ξέσπασε φωτιά ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από Πάτρα προς Αγκόνα, προκαλώντας τον θάνατο 11 ατόμων και πιθανώς άλλων 18, οι οποίοι μέχρι σήμερα παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι.
«Είμαστε βέβαιοι ότι τα ηχητικά αυτά στοιχεία, τα οποία ανακτήθηκαν, σχεδόν ανέλπιστα, θα βοηθήσουν στο να λάμψει η αλήθεια, επιτρέποντας στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους, ενδεχομένως και σε εταιρικό επίπεδο» σχολιάζει η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβε να εκπροσωπήσει μέρος των επιβατών του Norman Atlantic.

H έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι, η οποία έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε συνολικά δώδεκα άτομα, (με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, πρόκλησης σωματικής βλάβης και εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο) παρατάθηκε, πρόσφατα, για άλλους έξι μήνες.        http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64261221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου