Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό το σενάριο "θερμής" παγκόσμιας σύγκρουσης εξετάζουν οι ΗΠΑ με αφορμή τη Συρία αλλά ... δεν τους βγαίνει...

του Βασίλη Καπούλα
Με αφορμή την ρωσική αλλά και κινεζική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία, το Αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει σενάριο τρίτου παγκοσμίου πολέμου με αφορμή τη Συρία. Το αποτέλεσμα είναι εφιαλτικό για τους Αμερικανούς: game over για το ΝΑΤΟ! Ο Αμερικανικός στρατός χάνει οποιαδήποτε σύγκρουση με τα ρωσικά στρατεύματα.
 
Η παρούσα ανάλυση εξετάζει δύο σενάρια.
 
Το ένα σενάριο εστιάζει στο τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ ως μέρος του ΝΑΤΟ, αν η Ρωσία εξαπέλυε επίθεση εναντίον ενός συμμάχου. Το άλλο σενάριο εξετάζει τις δράσεις που υποθετικά θα έπαιρναν οι ΗΠΑ έξω από τη σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ. Και τα δύο σενάρια εστιάζουν στα Βαλτικά κράτη και σε πιθανή "ρωσική εισβολή" (το θεωρούν το πιο πιθανό σενάριο).
 
Επιπλέον, οι επιτελείς δεν εστιάζουν στο παραδοσιακό πεδίο μάχης αλλά στις "υβριδικές" τακτικές που εφάρμοσε η Μόσχα στην Νέα Ρωσία. Αυτό το σενάριο περιελμβάνει τη χρήση δυνάμεων, "κατασκευασμένων" διαμαρτυριών και στοιχεία κυβερνοπολέμου όπου οι ΗΠΑ είναι αδύναμες...
 
Ο David Ochmanek, Αναπληρωτής βοηθός του Υπουργείου Άμυνας είχε πει “Το μέλλον της Ρωσίας είναι συνδεδεμένο με τη Δύση. Όμως μετά από οχτώ ώρες σεναρίων πολέμου το συμπέρασμα ήταν ότι "Είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε τα Βαλτικά κράτη, Game over για το ΝΑΤΟ"! 
 
Στο μεταξύ ο Μ.Ομπάμα κόβει τις αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες, θα μειώσει το στράτευμα κατά 40.000. Στα "παιχνίδια-πολέμου" η πραγματικότητα ήταν ακόμη πιο αμείλικτη. Από τη στιγμή που έχουμε όλο και λιγότερα στρατεύματα να αναπτύξουμε ως αποτρεπτική δράση στα Βαλτικά κράτη, τα Αμερικανικά στρατεύματα θα χρειαστούν 30-60 ημέρες και η Ρωσία θα έχει καταλάβει σημαντικό έδαφος. Το τέλος των σεναρίων έδειχναν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επικρατήσουν της Ρωσίας!
 
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη υποστεί ένα "ρουά ματ" στη Συρία. Η Ρωσία "πάτησε" στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή και η Κίνα στέλνει στρατιώτες και εξοπλισμό προς υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία ως μέρος ενός νέου συνασπισμού, αυτών των BRICS που θα καταστρέψουν το ISIS!
 
O πραγματικός σκοπός αυτών των κινήσεων είναι ο γεωπολιτικός έλεγχος της Μέσης Ανατολής από Κίνα και Ρωσία, δύο χώρες που τρία χρόνια πριν ανακοίνωσαν την εχθρότητα τους προς τις ΗΠΑ!
 
Ο Κινέζος Πρόεδρος Hu και ο Στρατηγός Zhang Zhaozhong έχουν απειλήσει με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ αν τολμούσαν εισβολή στο Ιράν. Ενώ όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ουκρανία, το πραγματικό βραβείο και το κλειδί της φερεγγυότητας των BRICS είναι το Ιράν και η προθυμία του να δεχτεί χρυσό για πληρωμές πετρελαίου.
 
Προστατεύοντας τη Συρία δημιουργείται μια πρώτη γραμμή άμυνας γιατί όλοι οι δρόμοι εισβολής στο Ιράν και τερματισμού της απειλής του πετροδολαρίου περνάει μέσω της Συρίας. Ο Αμερικανικός χειρότερος εφιάλτης είναι μια κοινή στρατιωτική συνεργασία Κίνας και Ρωσίας στη Μέση Ανατολή!
 
Σε μια εκπληκτική εξέλιξη όπως σας μεταδώσαμε, Κινεζικό καταδρομικό πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ πριν τρεις ημέρες με κατεύθυνση τη Συρία για να βοηθήσει τις Ρωσικές δυνάμεις.
 
Αυτό είναι μια καταστροφική εξέλιξη δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ενώ οι ΗΠΑ επισήμως παραδέχονται ότι δεν έχουν αρκετό αριθμό αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία για να αντιπαρατεθούν με ρωσικές και κινεζικές δυνάμεις.
 
Η θεμελιώδες δομή που περιλαμβάνει τα στοιχεία ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη σε ισχύ. Η Συρία είναι το σημείο ανάφλεξης για τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο ενώ θα ακολουθήσει ρωσική εισβολή στα Βαλτικά κράτη σλυμφωνα με τους αναλυτές. Αμερικανοί επιτελείς ήδη λένε ότι οι Ρώσοι ακολουθούν μια "παλιά αμερικανική στρατιωτική στρατηγική" και έχουν ξεκινήσει να χτίζουν ήδη ένα συνασπισμό δυνάμεων στη Συρία.. Η Ρωσία δεν θα αντιμετωπίσει το ISIS μόνη....
 
Η Γερμανία θέλει να φύγει από το ΝΑΤΟ τη στιγμή που οι ΗΠΑ έστειλαν τελευταίας τεχνολογίας πυρηνικά όπλα στη Γερμανία πριν μια βδομάδα. Αν υπάρχει υπονόμευση της λειτουργίας του ΝΑΤΟ τότε οι ΗΠΑ έχουν ένα μικρό "παράθυρο ευκαιρίας" για να επιτεθούν στη Ρωσία ως απάντηση στις κινήσεις της στη Συρία με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η απειλή για τα Βαλτικά κράτη από ένα νέο στρατιωτικό συνασπισμό τη στιγμή που το Βερολίνο διαφωνεί με την στρατηγική των ΗΠΑ. 
 
Η ενδεχόμενη αποστασία της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας (λόγω και ευρωστρατού) είναι εύκολο να προβλεφθεί άλλωστε ένας ενεργειακός χάρτης αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτό που θα κάνει η Ρωσία είναι να διακόψει την ροή φυσικού αερίου το χειμώνα και η Ευρώπη θα παγώσει ενώ το ΝΑΤΟ θα εξαφανιστεί!
 
Αυτός ο χάρτης είναι χάρτης καταστροφής του ΝΑΤΟ. Οι σημαντικοί σύμμαχοι-κλειδιά του ΝΑΤΟ ελέγχονται από την ενεργειακή στρατηγική του Β.Πούτιν. Αν το ΝΑΤΟ ήθελε να επιβιώσει, τότε έπρεπε να επιτεθεί στη Ρωσία την άνοιξη που πέρασε αλλά τώρα αυτό είανι αδύνατον.
 
Το πιο πιθανό σενάριο είναι το εξής:
 
H Ρωσία και η Κίνα αντιμετωπίζουν τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην Συρία και Ρωσία-Κίνα ελέγχουν γεωπολιτικά την Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ απαντούν και η Ρωσία επιτίθεται στην Ανατολική Ευρώπη και εστιάζει στα Βαλτικά κράτη. 
 
Η Κίνα εκεμεταλεύεται την κρίση και επιτίθεται στην Ταιβάν και τελικά η Βόρεια Κορέα στέλνει ένα εκατομύριο άντρες κατά μήκος της αποστρατικοποιημένης ζώνης και καταλαμβάνει την Σεούλ σε 72 ώρες. Θα απαντήσουν οι ΗΠΑ με πυρηνικά;
 
Oι ΗΠΑ έχουν "τρέξει" αυτό το πολεμικό σενάριο αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη να πουν το πόσο "άσχημα" θα χάσουν...
 
putin natural gas map
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr       http://www.defencenet.gr/defence/20150928/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου