Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Με μια… πρόταση ακαταμάχητη πάει ο Πούτιν στον Ομπάμα.

Η επικείμενη συνάντηση μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσία ίσως αποτελέσει το σημείο καμπής για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τις εν γένει εξελίξεις στον κόσμο, για τα επόμενα χρόνια.
ΠΗΓΗ: Sputnik, http://mignatiou.com
Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, Ομπάμα και Πούτιν, θα συναντηθούν, στο περιθώριο της 70ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στις 28 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση αυτή θα είναι η έβδομη μεταξύ των δύο ηγετών, τα τελευταία έξι χρόνια.
Οι συνομιλίες αποτελούν το σημαντικότερο γεγονός από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης. Ομπάμα και Πούτιν θα συζητήσουν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων με έμφαση στα της Συρίας και Ουκρανίας, πιθανόν σε μια προσπάθεια τερματισμού αμφοτέρων των κρίσεων.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο πρόεδρος Πούτιν μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με μια πρόταση που, όπως αναφέρουν, ο πρόεδρος Ομπάμα θα είναι δύσκολο να απορρίψει.


Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας έχουν σοβαρά πληγεί από την ουκρανική κρίση και την υποστήριξη της Μόσχας προς τους ρωσόφιλους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.
Υπάρχουν διάφορα σενάρια που ακούγονται με πιθανότερο αυτό της συνεργασίας των δύο δυνάμεων στην Συρία, με την σε βάθος χρόνου, απομάκρυνση του Άσαντ, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της ρωσικής προσάρτησης της Κριμαίας από τη Δύση και τον τερματισμό των ρωσικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία.

Σε περίπτωση συνεννόησης μεταξύ των δύο μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, η σημασία της Τουρκίας περιορίζεται, εκ των πραγμάτων και δεν αποκλείεται να σημειωθούν περαιτέρω εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που θα επηρεάσουν Ελλάδα και Κύπρο, επίσης.     http://www.defence-point.gr/news/?p=137690

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου