Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της Ρωσίας, του Ιράν και της Hezbollah για τη νέα φάση του πολέμου στη Συρία.

SMERCH

Στον καταμερισμό των θεάτρων επιχειρήσεων στη Συρία φαίνεται να έχει συμφωνήσει η Συριακή κυβέρνηση, με το Ιράν, την Hezbollah και τη Ρωσία σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα http://www.alraimedia.com.

Όπως αναφέρει η alraimedia μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων έχει δημιουργηθεί από τους συμμάχους της Συρίας και οι δυνάμεις της κάθε χώρας έχουν ήδη κατόπιν συμφωνίας αναλάβει να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους της Δαμασκού σε διαφορετικές περιοχές και πόλεις.
Πιο ειδικά σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες όπως αναφέρει η Kommersant αυτή τη στιγμή αριθμούν πάνω από 1.700 άτομα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και την 27η Ταξιαρχία, έχουν αναλάβει να εκκαθαρίσουν από τις εχθρικές δυνάμεις τις επαρχίες Λαττάκειας, Χάμα και Χαλέπι, η σιιτική οργάνωση Hezbollah θα αντιμετωπίσει τις δυνάμεις των οργανώσεων Jabhat al-Nusra και ISIS, το Ιράν θα αντιμετωπίσει τις δυνάμεις στις πόλεις Δαμασκός Daraa, Quneitra και στην ευρύτερη περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν όπου επιχειρεί ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» και το ISIS.
Η αναδιάταξη των υπαρχόντων στρατιωτικών δυνάμεων έχει ήδη ξεκινήσει με την Hezbollah να αποσύρεται από το μέτωπο της πόλης Χόμς και την ενίσχυση των δυνάμεων της με 75 άρματα μάχης T-72 και Τ-55 του Συριακού Στρατού.
Με τα άρματα αυτά η λιβανέζικη οργάνωση θα σχηματίσει μια Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία η οποία θα υποστηρίξει τις δυνάμεις της στον πόλεμο κατά των Jabhat al-Nusra και ISIS.
Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι με σημαντικό αριθμό πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών των 240 χλστ (BM-27 Uragan εμβέλειας 35 χλμ, 9A52-U Tornado εμβέλειας 70-100 χλμ) και 330 χλστ (BM-30 Smerch εμβέλειας 70 χλμ και 9A52-S Tornado εμβέλειας 70-100 χλμ) και τα 28 μαχητικά θα παρέχουν σε συνεργασία με την Συριακή Αεροπορία υποστήριξη στις συμμαχικές μαχόμενες δυνάμεις.
Όσον αφορά το Ιράν το δημοσίευμα αναφέρει ότι ήδη οι πρώτοι άνδρες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έφτασαν στην Δαμασκό. Πρόκειται για στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες προέρχονται απο την τακτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης και είναι εξειδικευμένοι για επιχειρήσεις μέσα στο αστικό ιστό.
Όλες οι λεπτομέρειες της κοινής δράσης τρων τριών συμμαχικών δυνάμεων στη Συρία συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Ιρανού Στρατηγού Qassem Soleimani, διοικητή της επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης Al Qods των Φρουρών της Επανάστασης, στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.alraimedia.com ο βασικός λόγος για την ενεργή παρέμβαση της Ρωσίας και του Ιράν στο Συριακό εμφύλιο πόλεμο ήταν η παροχή βοήθειας εκ μέρους της Ρωσίας στις τρομοκρατικές οργανώσεις Jabhat al-Nusra παρακλάδι της al-Qaeda στην περιοχή και στο ISIS.
Η πρώτη ενισχυμένη από την τουρκική υποστήριξη κατάφερε να καταλάβει την περιοχή του Kessab και αργότερα του Idlib.
Η εξέλιξη αυτή ανέτρεψε την υπάρχουσα τακτική κατάσταση στο βόρειο μέτωπο και προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας και του Ιράν οι οποίες διαμήνυσαν στην Άγκυρα ότι είναι δυσαρεστημένες διότι θίγονται από τις παρεμβάσεις της Τουρκίας τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και του Ιράν στη Συρία.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα η Ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία έχει ήδη ανατρέψει την τουρκική πολιτική στην αραβική χώρα και ήδη ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Assad θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της λύσης του ζητήματος του Συριακού εμφυλίου.      http://www.viadiplomacy.gr/afto-ine-to-epichirisiako-schedio-tis-rosias-tou-iran-ke-tis-hezbollah-gia-ti-nea-fasi-tou-polemou-sti-siria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου