Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ!! Η Ρωσία ζήτησε από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη να εγκαταλείψουν αμέσως τον εναέριο χώρο της Συρίας .

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό εναέριο επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, «πάνω» από την Συρία.rusia 1
Το συμβάν το οποίο δημοσιοποιήθηκε από αμερικανικό ΜΜΕ , είναι   ενδεικτικό των προθέσεων και των εντολών του Β.Πούτιν  προς τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Συρία !!!!

Συγκεκριμένα Ρώσοι αξιωματούχοι ζήτησαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη « να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΩΣ»  από τον εναέριο χώρο της Συρίας, διότι προφανώς πετούσαν κοντά σε ρωσικές εγκαταστάσεις . Αυτό ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο  Fox News, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Gazeta.ru .
Το  Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι τόνισε ότι η Ρωσία δεν απέστειλε ένα απλό  αίτημα προς τα μαχητικά αεροσκάφη  των  ΗΠΑ, αλλά τους ζήτησε μέσω ασυρμάτου « να εξαφανισθούν» ΑΜΕΣΩΣ, αλλιώς…..!!!!» .
Η συνέχεια του συμβάντος ήταν να αποχωρήσουν τα αμερικανικά αεροσκάφη εσπευσμένα από την «περιοχή».
Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στην  Μόσχα, ο Ρώσος  Πρόεδρος  Β,Πούτιν και ο ομόλογος του των ΗΠΑ,  Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν ότι,  τα δύο κράτη έχουν κοινό συμφέρον στην Συρία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του ISIS .
Από ότι φαίνεται όμως σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας Pentapostagma.gr,το πώς «υπερασπίζεται» ο καθένας τα συμφέροντα του είναι κάτι «προσωπικό».
Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται  «στρατιωτικά» οι ένοπλες δυνάμεις των δύο υπερδυνάμεων καθώς ο «ουρανός της Συρίας» προσομοιάζει με  «πολυσύχναστη αμερικανική λεωφόρο» με τόσα πολεμικά αεροσκάφη να ίπτανται  καθημερινά.
Νωρίτερα, το Συμβούλιο της ρωσικής Ομοσπονδίας υποστήριξε ομόφωνα τη χρήση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό. Επικοινωνία με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τα γεγονότα καταδεικνύουν πιθανόν ότι η Συρία θα αποτελέσει το « τόπο» στον οποίο θα « συγκρουστούν» σφοδρά τα αμερικανικά και τα Ρωσικά με τα κινεζικά συμφέροντα.
Η Μόσχα θέλει να ελέγξει τις ροές των υδρογονανθράκων από το  Ιράν και την ίδια,  προς την Ευρώπη και να δημιουργήσει ζώνες επιρροής.
Ενώ η Κίνα θέλει να ελέγξει τα σημεία που διακινείται ολόκληρο το παγκόσμιο εμπόριο. Το Σουέζ , η ανατολική Μεσόγειο, ναι και τα ελληνικά λιμάνια συνθέτουν το πάζλ της δημιουργία του «κινεζικού δρόμου του μεταξιού», ο οποίο θα ελέγχεται  εξολοκλήρου από τον πανίσχυρο και με υψηλό ηθικό Κινεζικό στρατό και ναυτικό.
Σκούρα  τα πράγματα για το ΝΑΤΟ , με την συγκέντρωση τόσων δυνάμεων από την συμμαχία της «Ανατολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου