Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΈΚΤΑΚΤΟ:ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ…;ΣΤΙΣ 18:00 ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ “ΧΑΡΤΙΑ” ΤΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ-ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;(ΦΩΤΟ).

amfi_

Αυτά μας κρύβουν ορισμένοι…Δείτε τι υπάρχει στον Τύμβο Κάστα και δεν μιλάει κανένας γι’αυτό! Πρόσφατα ανακαλύφθηκε τμήμα από μάρμαρο Θάσου το οποίο δεν ανήκει στην περίβολο! Το ακούσατε πουθενά; Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες εδώ:

amfipol3 amfipol2 amfipol1 amfipol

Το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τετάρτη (30/09/2015), καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 18:00 το απόγευμα η εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ όπου θα παρουσιαστεί η πορεία των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου από το σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που θα είναι ανοιχτό για το κοινό.Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής, Περικλής Μήτκας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας θα παρουσιάσει τα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά».
Ο κ. Τσόκας ήταν ένας από τους εισηγητές στο αρχαιολογικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο, όπου και μίλησε για τα «προβλήματα γεωφυσικής εξερεύνησης των τύμβων, καθώς το βάθος των επιχώσεων και η κατασκευή του περιβόλου που δημιουργεί γεωφυσικές ανωμαλίες που καθιστούν απαγορευτική τη δυνατότητα των απεικονίσεων».
Την παρουσίαση με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.http://www.makeleio.gr/?p=448745

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου